Дни преди закриването на 48-ото Народно събрание варненски депутат е

...
Дни преди закриването на 48-ото Народно събрание варненски депутат е
Коментари Харесай

Инфарктно! Депутат на Стефан Янев блъсна пешеходец до НДК: Спорно е, дойде ми върху колата

Дни преди закриването на 48-ото Народно заседание варненски народен представител е претърпял доста противен пътен случай в центъра на София, написа „ Флагман “. В непосредственост до НДК Александър Николов от „ Български напредък “ е блъснал пешеходец, за което сега тече следствие.
В тази връзка в Централната изборна комисия е постъпило и писмо от следователка от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СГП). Тя е попитала дали към 19 януари 2023 година лицето Александър Георгиев Николов е било депутат, стана ясно на съвещание на ЦИК тази седмица. 19 януари е датата на злополуката. Стартирано е и досъдебно произвеждане, т.е. има индикации за допустимо осъществено закононарушение.
Според източник, обвързван с обвиняването, няма данни депутатът да е използвал алкохол или опиати преди случая. Тепърва предстоят дейности по събиране на доказателства.
Към момента не е желан имунитетът на Александър Николов. Той към този момент е и без подобен след разпускането на Народното събрание при започване на февруари. Може да придобие още веднъж отбрана от гонене, в случай че отново се кандидатира за депутат.
Пред „ Флагман “ господин Николов, който е правист и юрист, в началото изясни, че не знае защо тече следствие.
След като го попитахме за случая на пътя, той удостовери, че подобен е имало.
„ Има случаи в живота, когато човек е в несъответствуващото време на несъответствуващото място. Това е “, добави някогашният народен представител.
За случая с пешеходеца Александър Николов сподели: „ То е доста противоречиво дали той е блъснат, или той ми пристигна върху колата, само че това е обособена тематика. Това ще го откри производството. “
„ За благополучие няма съществено потърпевши и мисля, че реакцията ми в тази обстановка способства значително за това. Но се касаеше за погрешно пресичащ път, където изобщо няма място за пешеходци. В извънредно неприятни пътни условия. И за благополучие, ниската ми скорост и реакцията ми направиха по този начин, че да не се стигне до нещо по-сериозно “, добави някогашният депутат.
След случая той се опитал да спомага до дъно.
„ Нито съм вадил карти, нито съм търсил контакти. Абсолютно всичко беше в границите на това, тъй като вътре в себе си съм нямал никаква виновност. Просто мисля, че бях част от една обстановка, която е извънредно нелепа. И съм направил всичко и по тази причина оставам просто като един редови, естествен човек, който е имал малшансът да бъде част от такава обстановка. В последна сметка, органите да си свършат работата и да се открият всички обстоятелства и условия. Да се види кой по какъв метод е взел участие в тази обстановка “, добави Александър Николов.
„ Затова в чисто човешки проект апелирам за уместност. Не виждам вест и отново ви споделям – в тази ситуация вътре за себе си освен че нямам никаква виновност. Аз карах с доста ниска скорост. Времето беше неприятно, дъждът беше доста мощен. Това е бул. „ България “, под НДК, там има бус лента, скоростен път е, знаете, 70 (км/ч) е ограничаването. Просто аз карах с 40-50, това беше за благополучие. И безусловно в този дъжд един контур притичва пред колата. Буквално в последния миг. И моята реакция беше – спирачка, вляво и с помощта на тази стотна от секундата може би предотвратих да не се стигне до нещо по-сериозно. Най-важното е, че няма жертви “, сподели варненецът. Блъснатият бил мъж.
„ Просто пребяга по скоростен път с три ленти от една страна плюс бус лента при доста неприятни пътни условия “, добави ексдепутатът.
Дали виновността е на пешеходеца, щели да разяснят движимостите лица.
„ Имаш част от секундата да реагираш. Но аз карах с извънредно ниска скорост, там има високо ограничаване на скоростта. Взеха ми проби на място, които бяха безусловно чисти “, сподели още деятелят на „ Български напредък “.
Той добави още елементи: „ Аз карах с под 50, тъй като идвах от червен светофар. Аз идвах от червен светофар, ускорявах постепенно, тъй като времето беше доста неприятно, ужасно неприятно – валеше, неприятна видимост, всичко запотено и карах безусловно с 40 и нещо. И отново споделям, в живота има обстановки, когато индивидът в действителност е в несъответствуващото време на несъответствуващото място. Съдействал съм на място на служителите на реда. Нито съм се представял, нито съм казвал, нито съм търсил контакти, нищо безусловно. Свърших си нещата рутинно като жител, с задоволство. После към този момент разбрах, че всичко се е разминало, че няма жертви. И това ми беше най-голямото облекчение. “
Ексдепутатът не можа да каже каква телесна щета е нанесена на пешеходеца.
„ Мисля, че към този момент е изписан, доколкото знам “, сбит бе Николов.
Той удостовери, че все още няма повдигнато обвиняване.
„ Всички обстоятелства и условия, за мен най-малко, сочат, че освен нямам каквато и да е вина… Като водач от 20 години дейностите ми бяха такива, че в тази обстановка да минимизирам вероятните щети… Аз също съм бил жертва на ПТП, удрял ме е автомобил. Просто би трябвало да се обърне (внимание) на хората, че би трябвало всички да съблюдаваме разпоредбите на пътя и да внимаваме “, разяснява още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР