Дни преди Великден започва реализацията на големия жп проект за

...
Дни преди Великден започва реализацията на големия жп проект за
Коментари Харесай

За Великденските празници тръгва големия жп проект за пътен възел София

Дни преди Великден стартира реализацията на огромния жп план за развиването на железопътен възел София в сектора до Волуяк. Така от 29 април от първи до седми коловоз на Централната жп гара няма да се употребяват, а пасажерите ще би трябвало да вървят на коловозите след осми, където ще стопират влаковете.

Министърът на превоза в оставка Росен Желязков увери, че е основана е организация за обслужването на пасажерите и няма да има напрежение и проблеми на гарата по празниците.

Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ)и Български държавни железници (БДЖ) са координирали дейностите си, с цел да се обезпечи комфорта на пътуващите, сподели Желязков.

Така от 29 април се вкарват промени в организацията на придвижване на влаковете през Централна гара София. Причината е започването на модернизацията на коловозите. По време на ремонта няма да се употребяват от първи до седми коловоз.

Движението ще се реализира от 8-ми до 14-ти коловоз , като ще бъде основана организация за директно прекосяване на влаковете. По този метод ще се понижи времето за композиране и престой на влаковите сформира в гарата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР