Дни преди на 10 септември да стане на 80 години

...
Дни преди на 10 септември да стане на 80 години
Коментари Харесай

Истината за Йорданка Христова: Гунди, Лили, Фидел и другото

Дни преди на 10 септември да стане на 80 години - в никакъв случай не е крила даже 1 от тях, и преди да чества дружно с това 60г. в шоубизнеса, значимо е да се каже истината за Йорданка Христова, която няма да намерите в първата книга на Лили Иванова, писана от различен.

 

Там с Данчето сме негативни герои с такива измислици - премислици, да не кажем неистини, че е добре да се каже кое по какъв начин е.

 

Понеже тя пътува в седмицата на рождения си ден, и не желае да приказва за себе си тъкмо в този момент, като непретенциозен човек, който няма да проглуши ушите на българите с годишнината си, дано ние да напомним няколко прости  и красноречиви обстоятелството за нея, които надали би загатнала. 

 

Защо Лили я разказва в недобра светлина посредством създателя на книгата си? Вероятно, тъй като няма ария - химн в цялата си 63-г. кариера. А Данчето още с първия си шлагер " Песен моя - любов моя " основава химн, звучащ и до през днешния ден.

 

Тогава Иванова стартира " Море на младостта ", а световноизвестният ни музикант и композитор Милчо Левиев напуща журито на Златния Орфей, тъй като чува плагиатство и то от добре известно френско парче, както свидетелства основателят на Орфея Генко Генов.

 

Изобщо, с цел да извършите разликата, единствено ще подсетя - Йорданка Христова не е споделила и не е написала нищо за Лили.

 

За разлика от нея Данчето не е споделила или написала неприятна дума и за мъжете в живота си, които отново за разлика от Лилините не са композитори. И не, не Фидел Кастро, а Християн Платов - " китариста Християн " от една нейна биографична ария, е огромната обич на певицата.

 

А, че Куба я обича - обича я. Последното доказателство беше топлината на сцената сред нея и световноизвестната и в действителност велика Омара Портуондо, която пя наскоро в НДК.

 

За разлика от Иванова, Христова, която също е " снаха на Политбюро " при соца, освен не се отхвърля от фамилията си, само че до последно се грижи за него. И даже години след гибелта на брачна половинка й, на нейната 70-годишнина почетен посетител беше свекър й Григор Стоичков - дългогодишният вицепремиер по времето на Живков.

 

Тя не го остави дори, когато стана единственият български политик, излежал присъда в пандиза. Независимо, че нямаше виновност: повелителят на " гласността " Горбачов е индивидът, крил с дни, най-решаващите дни, повредата в Чернобил и нейните последици, поради която Стоичков беше зад решетките. Забравен от партията, на която е служил, както и от всичките си " приятели ", не и от Йорданка.

 

Тя не остави Емил Димитров в най-отчаяния му интервал на финала, когато му и подари бенефис, нищо че през днешния ден други се разказват хем като черпили го с 20 стотинки в сладкарница, хем като негови болногледачки. 

 

И не го е направила, тъй като и по невероятните си продажби на над 50 млн. продукта, и по славата си освен у нас той е безспорен  Крал на попмузиката ни. Понеже е пособия на всичките си сътрудници като дълготраен техен синдикалист. 

 

Защо всичко това е по този начин, с изключение на поради характера?

 

Има хора, които са наричани генетично богати. И освен поради географския късмет да се родят в София, а не в дълбоката провинция.

 

Само погледнете семейството й, дала на България нейния обичан футболист и въобще състезател Гунди - братовчед на Христова. Което, несъмнено, не й пречи, както във всичко да бъде вярна на сърцето си и да е отявлен почитател на ЦСКА. 

 

Но не става единствено с даденост - би трябвало и труд. Ето образец с езиците, на които Йорданка освен пее, само че и които добре приказва. Толкова са доста: испански, италиански, съветски, френски, британски и прелестния роден български, който по този начин ясно артикулира. Както споделяше дядо ми Борис: " Колкото езика приказваш, толкоз пъти си човек ". 

 

Борис Ангелов

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР