Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме

...
Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме
Коментари Харесай

И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но не съвсем по френски

Къде отивате, в случай че сте в София през почивните дни? Даваме няколко отговора.

Льо Солей се намира на едно от най-прекрасните кьошета в София. На ъгъла на ул.- Раковски, само че откъм Канала, и на дребната ул. Карнеги - глуха и от двете си страни. Единият й край е тъкмо тук.

Няколко пъти през последните години се вършат опити за френско заведение с друг профил на това място. Сега е за палачинки. По меню има класическите Сюзет, има Марсел с типове шоколад, има и други, за които ще разкажем.

Опитахме от солените най-типичните за Франция с шунка и сирене. И двата продукта - жамбон и фромаж, са супер красика, по този начин, че е тъпо, че при цените си и предлагането единствено на 1 численост против тях, в това сякаш френско заведение никой от двата продукта не е френски. А още веднъж имаме Карфур в София и не е мъчно да се намерят. Интересно е, че на Кроазет в Кан за същата цена, дори леко по-евтино, човек може да получи палачинка с автентичен жамбон и автентичен фромаж. А София не е Кан.

Втората палачинка, която опитахме, е по-скоро в стила на немскоезичните - с ябълки и канела. Но тя се получи възтвърдичка. Сладоледът към нея, с изключение на в грозна пластмасова кутийка, т.е. най-евтин от на ниска цена, просто не трябва да се сервира освен в подобен тип, само че и надълбоко замразен, както вършат в Льо Салей. До степен, че даже при изтръгване от кутията, което не е елементарна задача, да не може да се разтопи върху горещата преди малко изпържена палачинка.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР