Дни преди да кацне в София за концерта си с

...
Дни преди да кацне в София за концерта си с
Коментари Харесай

С рокля на Ели Сааб ще излезе пред българската публика м ладата класическа звезда Камий Тома

Дни преди да кацне в София за концерта си с националния оркестър и маестро Найден Тодоров, младата класическа звезда Камий Тома беше специфичен посетител на шоуто на Ели Сааб на Парижката седмица на модата, оповестяват от Софийската филхармония.

Французойката е изгледала ревюто от първия ред в компанията на Моника Белучи, Ева Лонгория, Сара Рафърти и бразилския модел Изабели Монтана. Малко преди ревюто Камий е имала опция да опитва няколко тоалета на дизайнера и е избрала роклята, с която ще се показа у нас. Тя ще извърши Концерт за виолончело на Дворжак. Французойката към този момент сподели тоалета в обществените мрежи.

С диригента Найден Тодоров, гостенката ще свири за трети път. Първата им среща беше през 2018 година в Германия, след което тя одобри поканата на маестрото и пристигна в София, в разгара на пандемията.

Камий Тома идва със своето виолончело Feuermann, основано от Страдивари през 1730 година " Нейната виталност и изключителна сензитивност на музикант, съчетани с прецизна техника и слънчева усмивка, я трансформират в желан сътрудник за някои от най-големите оркестри и диригенти. Само за няколко години тя закупи статут на суперзвезда и се подрежда измежду най-големите имена на класическата музика през днешния ден ", разясняват от филхармонията.„

По време на първия локдаун Камий Тома свири от покривите на Париж за своите съграждани, а клиповете в обществените мрежи я направиха звезда и измежду най-младите. По-късно прави поредност от осъществявания в най-красивите музеи на френската столица за " Дойче грамофон ".

Концертът на  Камий Тома е на 6 октомври в зала " България ". Маестро Тодоров добавя програмата с Първата симфония на българския талант Веселин Стоянов, която Софийската филхармония не е изпълнявала към този момент 60 години. Концертът се посвещава на 120-годишнината от рождението на композитора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР