Дни на Европейската награда за литература - така се нарича

...
Дни на Европейската награда за литература - така се нарича
Коментари Харесай

Книжният базар върви заедно с литературни дискусии

" Дни на Европейската премия за литература " - по този начин се назовава проявата, проведена от изд. " Парадокс " на Пролетния базар на книгата, който тече в НДК от оня ден. Вчера и през днешния ден четирима носители на премията - по двама от чужбина и двама от България, вземат участие в полемики и срещи в клуб " Перото " в НДК. Представяните създатели са  Пааво Мацин (Естония, 2016) и Освалдс Зебрис (Латвия, 2017), както и нашите - Калин Терзийски (България, 2011) и Ина Вълчанова (България, 2017).  
На книжния базар в НДК вземат участие над 160 издателства, които излагат повече от 10 000 книги, оповестиха уредниците от Асоциацията на издателите. Тече и културна стратегия с над 50 събития - литературни четения, представяния на нови заглавия, срещи с създатели, полемики. 
По време на базара се организира и Софийският интернационален книжовен фестивал за деца и младежи; той бе открит оня ден в Мраморното предверие на НДК с присъединяване на Детска вокално-театрална групировка " Таласъмче ". Част от церемонията бе и откриването на изложбата " Любен Зидаров. Майсторът на детската илюстрация ".
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР