Дневните температури през двата почивни дни ще бъдат в най-високия

...
Дневните температури през двата почивни дни ще бъдат в най-високия
Коментари Харесай

След топлинния ад през уикенда, от сряда нататък времето се променя

Дневните температури през двата почивни дни ще бъдат в най-високия летен диапазон.

Между 11 и 16 часа не е целесъобразно човек да се излага за дълго на директна слънчева светлина. Желателно е да се пият повече течности и да се заобикаля алкохолът, предава

В събота денят ще е безоблачен, съвсем слънчев. Сутринта термометрите към момента непретенциозно ще се двоумят сред 16 и 21 градуса, само че следобедът ще е изключително парещ с температури сред 34 и 39-40 градуса. Не са изключени местни загрявания и над този период.

По морския бряг ще се усеща ветровит бриз, температурите там ще са към 30-31 градуса. Вълнението на морето - нищожно с оптималната височина на вълните до половин метър.

В неделя ще е още по-горещо, като следобяд съвсем на всички места стойностите на термометрите ще са с градус-два по-високи от съботните. Привечер вятърът от север-северозапад ще се усили в Дунавската низина, с което за малко ще нахлуе по-хладен въздух. Възможно е да се оформят краткотрайни гръмотевични стихии в някои елементи на Северозапада.

Така в понеделник и вторник жегата ще отстъпи с 3-4 градуса. От сряда ще стартира интервал с по-динамично време. В часовете следобяд и вечерта се чакат местни гръмотевични стихии с временен дъжд и риск от градушка. В сряда възможност за това ще има на малко места в Западна България, а в четвъртък - допълнително региони. Дневните температури ще се намалят, само че ще останат към и над 30 градуса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР