Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях.13:24Иво Мирчев:

...
Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях.13:24Иво Мирчев:
Коментари Харесай

Политическото напрежение: На балотаж ДПС няма да подкрепи Радев

" Дневник " следи значимите политически вести и реакциите по тях.

13:24Иво Мирчев: До дни партиите в " Демократична България " ще решат кого поддържат за президент  Политическото напрежение: На балотаж Движение за права и свободи няма да поддържа Радев
© Велко Ангелов
Процесът още не е завършил, следва партиите в " Демократична България " да вземат решение и това ще стане в идващите дни, разгласи в предаването " Седмицата " на Дарик Ивайло Мирчев.
При нас нямаме човек в една джипка и всички публицисти да знаят, че каквото той каже това е. Ние нямаме човек на едно диванче, който приказва на други двама в Народното събрание и посредством тях той изпраща обръщение. Ние имаме три партии, които имат групови органи и в действителност те взимат решенията, разгласи той.
Посочи, че в границите на тези групови органи до момента не е обсъждана поддръжка за кандидатурата на сегашния президент Румен Радев.

Много неверно е да се счита, че " Демократична България " има за фокус единствено правосъдната промяна, ударната цифровизация, модернизацията на страната са единствено част от останалите акценти, разяснява още той.

Посочи, че след тези избори би трябвало да има държавно управление и това би трябвало да се направи отговорно с ясно съдружно съглашение и написани отговорности. Анализира, че в случай че Кирил Петков и Асен Василев се бяха включили към " Демократична България ", шансът дружно да бъдат първа политическа мощ би била доста огромна. " Сега те са наш политически съперник, само че и предстоящ сътрудник ", добави той.12:59Татяна Дончева се извини на Герджиков за погрешните си изказвания  Политическото напрежение: На балотаж Движение за права и свободи няма да поддържа Радев
© Юлия Лазарова
Татяна Дончева се извини от профила си във " Facebook " на ректора на Софийския университет Анастас Герджиков откакто сутринта пред Българска национална телевизия разгласи, че под негово управление е била дадена купата " лекар хонорис идея " на някогашния министър председател Бойко Борисов и даже прочете част от слово по случая на Герджиков, което разкрила в интернет. След включване на самия Герджиков в предаването тя разгласи, че ще ревизира и в случай че не е правилно, ще се извини.


12:13Планът за възобновяване ще бъде импортиран до 15 октомври, разгласи министър председателят  Политическото напрежение: На балотаж Движение за права и свободи няма да поддържа Радев
© Цветелина Белутова, Капитал
Планът за възобновяване в огромната си част е приключен, противоречивите и откритите въпроси, които се вземат решение на равнище специалисти с Еврокомисията, се надявам да се решат в границите на идната седмица. Най-късно на 15 октомври сме се разбрали да е подготвен и предаден. Това е стремежът ни. Това разяснява пред публицисти министър председателят Стефан Янев.

Посочи, че към момента се договаря по периода, в който България ще затвори въглищните си централи. Напомни, че този въпрос визира доста хора, заети в бранша. Според него е допустимо срокът да бъде отсрочен оттатък 2036 година Напомни, че цената на квотите въглеродни излъчвания непрестанно пораства и в случай че това продължи, в даден миг няма да остане нито една централа в Европа, която да може да работи.

Преди това по Дарик радио вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов уточни, че внасянето на проекта се бави, тъй като когато на власт е не постоянно, а служебно държавно управление, то се постанова всичко да се съобщи на Брюксел с поети и конкретизирани съответни задължения. Даде образец с Румъния, която при започване на май предала проекта си, само че още 5 месеца й лишило уточняването на всички задължения.11:17Татяна Дончева разгласи Герджиков за " правоверен гербаджия "  Политическото напрежение: На балотаж Движение за права и свободи няма да поддържа Радев
© Юлия Лазарова
Отношенията сред ректора на Софийския университет Анастас Герджиков и ГЕРБ датират от дълго време, ГЕРБ има заслуги за номинирането му на ректор. Това е правоверен гербаджия, което не дава на ГЕРБ повече от привидна гражданска поддръжка. Това разяснява пред Българска национална телевизия Татяна Дончева от " Изправи се.БГ!? Ние идваме! ".

Допълни, че Герджиков би бил неосъществим съставител на държавно управление, защото няма никакъв опит в тези връзки, а също така няма концепция какво се развива в задкулисието.

Тя си разреши да цитира и текст, която разгласи, че е част от слово на Герджиков при оповестяването на някогашния министър председател Бойко Борисов за лекар хонорис идея на Софийския университет. Това предизвика включването на Герджиков в предаването като той разгласи, че нито Борисов има тази почетна купа, нито той е произнасял цитираната тирада и прикани Дончева да се извини. Тя изясни, че намерила информацията " в интернет " и в случай че се окажело, че не е вярна, ще се извини.

Дончева разяснява още, че поръчката от партии на митинга за поддръжка на кандидатурата на Радев не значи, че тази поддръжка няма да остане единствено на думи. даде образец от предишното със същия проблем с президента Петър Стоянов.

Посочи, че " привързването на почитатели " на идните избори няма да е по линията " ляво-дясно ", а на " същинските дела ". даде образец с това, че правосъдната промяна е идея и на Румен Радев.10:59 " Правосъдие за всеки " издигна кандидатурата на Лозан Панов за президент  Политическото напрежение: На балотаж Движение за права и свободи няма да поддържа Радев
© Надежда Чипева, Капитал
Управителният съвет на " Правосъдие за всеки " взе решение публично да издигне Лозан Панов като претендент в избора за президент, разгласи организацията.

По-късно ще бъде основан и инициативния комитет, който ще организира съвещание.

За номинацията като по информация на " Дневник " това ще е кандидатурата, която ще поддържа " Демократична България ".

Лозан Панов сега е ръководител на Върховния касационен съд и от поста може да подаде оставка най-рано идната седмица пред Висшия правосъден съвет, заяви по-рано пред " Нова телевизия " правосъдният министър Янаки Стоилов. На 30 септември стартира и процедура по желание на нов ръководител на този съд, защото мандатът на Панов изтича през февруари.10:29Янаки Стоилов е сюрпризиран от решението на Герджиков да се кандидатира за президент  Политическото напрежение: На балотаж Движение за права и свободи няма да поддържа Радев
© Лили Тоушек
Проф. Герджиков е одобрен академик и учител. Сега той ще бъде оценен като политик, разяснява пред Би Ти Ви Янаки Стоилов, министър на правораздаването. Той уточни, че се е изненадал от решението на ректора на Софийския университет да се заеме с политика, тъй като до момента е оставал с усещането, че Герджиков страни от политиката. Основаната алтернатива на идните избори е дали да бъдем " за " унищожаване на настоящия циничен модел на ръководство или за неговото опазване. Всеки, който приканва за обединяване на партии и хора(каквото - бел. ред.), би трябвало да попита дали болшинството от българските жители са съгласни да се обединят с олигархията, акцентира Стоилов.

В отговор на въпрос уточни, че ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов най-рано идната седмица може да подаде оставка от поста откакто се разбра, че. Това се чака публично да се бъде направено през днешния ден.

Министърът уточни, че персонално той предпочитал Панов да работи от вътрешната страна за правосъдната система до края на мандата си. Мандатът на Лозан Панов изтича на 10 февруари 2021 година, а на 30 сепетмври стартира процедурата по желание на правоприемник на поста му.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР