Дневник следи в реално време най-актуалните данни от гласуването за

...
Дневник следи в реално време най-актуалните данни от гласуването за
Коментари Харесай

Денят след изборите: според ГЕРБ Радев си създал партия, с която задушил всички протестни формации

Дневник " следи в действително време най-актуалните данни от гласуването за президент и за 47-о Народно заседание.

07:45 " Възраждане " няма да договаря с ГЕРБ и Движение за права и свободи  Лидерът на
© Велко Ангелов

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов планува, че ще бъде формиран кабинет, само че той ще бъде слаб. " Правителство ще има, тъй като такова е желанието на американското посолство, тъй като те диктуват политиката у нас. Това ще е слаб кабинет, а това, което ще го сплоти, е външният напън ", съобщи Костадинов пред " Нова телевизия ".

При над 20% обработени протоколи групировката получава над 5% поддръжка. Костадинов беше и претендент за президент, като получава малко над 4% от гласове. Според Костадинов " Възраждане " е събитие, тъй като " постоянно вършим, това което споделяме, и споделяме, това което мислим ". Той добави, че счита антиковид говоренето си за рисково.

Неговият заместител Цончо Ганев добави пред Би Ти Ви, че " Възраждане " няма да води каквито и да е диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи за сформиране на кабинет. Според него " Възраждане " имат действителен късмет да изместят и " Демократична България ", с което да усилят и броя си депутати. Към момента разликата сред двете политически сили е по половин %.07:24Потенциалните сътрудници на " Продължаваме промяната " търпят сериозна ерозия на тези избори. Това мнение изрече претендентът за народен представител от Българска социалистическа партия Явор Божанков пред Би Ти Ви. По думите му само " ГЕРБ и Движение за права и свободи демонстрират, че са във форма ".

Като сътрудници на партията на двамата някогашни министри той уточни " Изправи се.БГ! Ние идваме! ", които все още остават отвън Народното събрание, както и " Демократична България " и Българска социалистическа партия, които претърпяват " огромна ерозия ".

" Ние обаче изискуем на хората постоянен кабинет. Трудно ще го създадем. Кирил Петков и групировката му са без опит, а сътрудниците им сега са с неособено мощни позиции ", сподели още Божанков.07:03При 65% обработени протоколи Движение за права и свободи води безапелационно в чужбина  Денят след изборите: съгласно ГЕРБ Радев си основал партия, с която задушил всички протестни обединения
© Юлия Лазарова

При 65% обработени протоколи Движение за права и свободи печели безапелационно парламентарните избори в чужбина, сочат данните на Централната изборна комисия. За Движението за права и свободи са дали своят вот 39.3%, което е близо двойно повече от резултата на " Продължаваме промяната ". Партията на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев печели 21%.

За " ИТН " са дали своят вот 10.7%, сочат обработените протоколи. ГЕРБ с 8.6% и " Демократична България " със 7.8% попълнят челната петица. За " Възраждане " вотът е 6%.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР