Дневник следи най-важното от церемонията по откриването на 47-ото Народно

...
Дневник следи най-важното от церемонията по откриването на 47-ото Народно
Коментари Харесай

Началото на 47-ия парламент: първият знак за коалиционните уговорки ще е името на новия председател

" Дневник " следи най-важното от церемонията по откриването на 47-ото Народно заседание. Статията се обновява.

07:57Нинова: До неделя би трябвало да почистим противоречивите въпроси по споразумениетоЛидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че през вчерашния ден е разговаряла с Кирил Петков и Асен Василев и е била реализирана спогодба до неделя да се изчистят всички противоречиви въпроси от съдружното съглашение.

 Началото на 47-ия парламент: първият знак за съдружните ангажименти ще е името на новия ръководител
© Лили Тоушек

" От останалите партии са съгласни да почистим противоречивите въпроси, да подпишем съдружно съглашение и тогава да приказваме за имена на министри ", сподели още Нинова. Тя посочи, че няма нищо правилно в информациите, че е номинирана за един или различен пост - ръководител на Народното събрание или вицепремиер.07:36Надеждите са, че този път политическите обединения ще съумеят да излъчат постоянно държавно управление и ще пресечен серията от предварителни избори. Предишните два Народното събрание имаха рекордно къс живот - 45-ият заседава едвам девет пъти, а наследникът му работи по-малко от два месеца. Сега поръчките на спечелилия в изборите - " Продължаваме промяната " на някогашните служебни министър Кирил Петков и Асен Василев, са за цялостен четиригодишен мандат.

Това значително ще зависи от обезпечаването

на устойчиво парламентарно болшинство

от над 121 гласа, което - при мощната фрагментация на Народното събрание - изисква коалиция от четири обединения. Преговорите сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " не престават интензивно от първите дни след изборите, а анонсът на най-голямата група беше, че през днешния ден ще бъде реализирано единодушие по съдружно съглашение, което да " закрепи " трайно връзките им и да подсигурява непоклатимост на нов кабинет.07:24Новият парламент: опит за устойчиво ръководство и постоянен кабинет от третия път  Началото на 47-ия парламент: първият знак за съдружните ангажименти ще е името на новия ръководител
© Велко Ангелов

Третото определено в границите на тази година Народно заседание на България ще стартира работа през днешния ден. Депутатите, които следва да положат клетва, бяха определени на предварителните избори на 14 ноември.

По традиция първото съвещание ще бъде намерено от най-възрастния народен представител в залата - този път това е Силви Кирилов от " ИТН ". Церемонията планува незабавно след клетвата президентът да направи послание към народните представители. След него парламентарните групи ще разгласят целите си.

Официалното съставяне на групите ще разреши началото на конституционната процедура по сформиране на държавно управление, съгласно която президентът връчва изследователски мандат на претендента за министър-председател на най-многобройната секта.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР