Дневник следи актуалните новини след балотажа за президент и формирането

...
Дневник следи актуалните новини след балотажа за президент и формирането
Коментари Харесай

След изборите: Герджиков печели в едва две държави, сочи вотът в чужбина

" Дневник " следи настоящите вести след балотажа за президент и образуването на ново държавно управление.

. 09:21След балотажа 38 машини са развалени  След изборите: Герджиков печели в едвам две страни, сочи вотът в чужбина
© Юлия Лазарова

Повредените на балотажа за президент машини са 38, което съставлява 0.3% от общия им брой. Това сподели пред " Нова нюз " изпълнителният шеф на фирмата-доставчик " Сиела Норма " Веселин Тодоров.

" Това е международен връх по най-малка щетимост на устройства, които са работили два дни - и събота, и неделя. Проблемите са от друго естество - няколко принтера, няколко карточетци, един екран. Има и изключена от тока машина, която просто е спряла ", посочи той.

По думите му с провеждането на избори 2 в 1 страната е икономисала към 40 млн. лв..08:40Социологът Първан Симеонов от " Галъп интернешънъл " уточни пред БНР като огромен проблем съществуването на към 70 депутати в новия парламент, " които допреди месец-месец и половина не са си представяли, че ще ръководят страната ". Според него неналичието на опит постоянно водила до отчаяние на гласоподавателите към новите политически планове, какъвто е " Продължаваме промяната " на някогашните служебни министри Асен Василев и Кирил Петков.

" Двамата обаче не наподобяват наивни, както изглеждаше групировката на Слави Трифонов. Те не наподобяват неподготвени за политиката. Напротив, наподобяват като хора, които от дълго време са чакали своя ред да влязат и влизат с написана домашна работа и с подготвени формули ", съобщи Симеонов.08:16Предаването на изборните бумаги в зала " Арена Армеец " е завършило бързо  След изборите: Герджиков печели в едвам две страни, сочи вотът в чужбина
© Цветелина Белутова, Капитал

Работата на всички секционни комисии е завършила малко след 1 ч. тази заран, като не се е стигнало до напрежение, оповестява " Нова телевизия ". Предаването на протоколите е ставало доста по-бързо, като единствено в редки случаи е имало неточности. Членовете на комисиите е трябвало да преброят доста по-малко разписки и да ги опишат в един протокол, което доста е улеснило работата им.

Около 22 ч. нощес пред залата са се образували опашки, защото доста бусове дойдоха едновременно. Това обаче не е довело до напрежение или закъснение при отчитането.07:58 " Демократична България " може да обезпечи поддръжка за кабинет и без да взе участие в него  След изборите: Герджиков печели в едвам две страни, сочи вотът в чужбина
© Юлия Лазарова

" Демократична България " може да обезпечи поддръжка при съставянето на постоянен кабинет, само че да не взе участие в него със свои министри. Това се разбра от изявление пред Би Ти Ви на Борислав Сандов, съпредседател на " Зелено придвижване ", което е част от обединяването. Той посочи, че към момента не са водени диалози с " Продължаваме промяната " за имената на бъдещите министри. По думите му те ще бъдат разпределени най-вероятно съгласно гласовете, които всяка партия е спечелила.

Сандов добави, че работните групи, които ще водят диалози по политики преди сключването на съдружното съглашение, ще имат за цел да отсеят противоречивото от безспорното. Той посочи, че " Демократична България " би подкрепила Кирил Петков за министър председател.

Съпредседателят на " Зелено придвижване " добави, че президентът Румен Радев справедливо е спечелил толкоз безапелационно втория тур на изборите. Според него президентът ще има по-малко мотиви да постанова несъгласие на някои закони, тъй като в Народното събрание ще има задоволително първокласен спор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР