Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Премиерът обеща на кметовете на малки населени места справедливо финансиране

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Държавата търси метод за стабилно и заслужено финансиране на дребните обитаеми места. Това може да стане посредством механизъм за преразпределение на част от общинските бюджети. Кметовете на кметства оферират също да се сътвори народен фонд с най-малко 10 млн. лева за средства, от който дребните селища да могат да аплайват с планове непосредствено, без да минават през общините.

Това е била една от тематиките за диалог сред премиера акад. Николай Денков и кметовете на кметства. Днес министър-председателят се включи в отчетното заседание на тяхното съдружие край Калофер, заяви държавната осведомителна работа.

Акад. Денков е заречен да разяснява предлагането с сътрудниците си в Министерския съвет в границите на подготовката на държавния бюджет за 2024 година

" Много е значимо за един общественик да не основава разделения, които ще ни пречат да работим дружно. Ще работя всеки човек в България да се усеща по-добре. Може да имаме друго мнение, може да имаме друга орис, само че да работим дружно ", обърна се към кметовете министър председателят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР