Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Ракета падна в центъра на руския град Таганрог

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Губернаторът на граничещата с Украйна съветска Ростовска област заяви, че ракета е паднала в центъра на град Таганрог в петък, оповестяват съветските медии.

" В центъра на Таганрог, покрай кафе " Чеховска градина ", избухна ракета, няколко души бяха ранени ", написа губернаторът Василий Голубев в " Телеграм ".

От оповестените от него фотоси в обществения канал се виждат обилни опустошения, само че съгласно Голубев няма починали. 15 души са потърсили здравна помощ, множеството с рани от счупени стъкла.

Губернаторът не прецизира от кое място е пристигнала ракетата.

Мястото на детонацията е на 2 км от пристанището на Таганрог, което главно се употребява за превозването на въглища и метали към Черно и Средиземно море.

 Таганрог се намира на 76 км западно от центъра на Ростовска област - Ростов на Дон
© google.maps

Таганрог се намира на 76 км западно от центъра на Ростовска област - Ростов на Дон

Според съветското Министерство на защитата ракетата е украинска и била ориентирана към жилищен регион, само че е била прихваната и свалена. Отломките от нея паднали в градския център и предизвикали вредите. От министерството настояват, че е употребена ракета С-200, само че приспособена за офанзива по наземни цели.

Русия също употребява ракети на противовъздушната защита, с цел да нападна с тях наземни цели. Но използването им е комплицирана и със противоречива успеваемост, защото насочването изисква това да става с непрестанно подаване на сигнали, което постанова присъединяване на най-малко един военен аероплан в интервенцията.

Четвърт милионният Таганрог се намира в югозападна Русия, на Азовско море и близо до заличавания при започване на войната украински град Мариупол.

Граничните области на Русия с Украйна през последните месеци са обект на офанзиви, които даже постановиха евакуация на популацията в Белгородска област.

 Дрон се заби в постройка и в Белгород, в Курск различен удари нефтохранилище Дрон се заби в постройка и в Белгород, в Курск различен удари нефтохранилище
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР