Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Бивш служебен министър ще съди Николай Денков

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Бившият длъжностен министър на енергетиката Росен Христов разгласи пред " Нова телевизия ", че в най-скоро време обмисля да заведе дело против сегашния министър председател Николай Денков. Повод за реакцията му са вчерашните рецензии на министър-председателя за подписани неизгодни контракти с турската компания " Боташ " за импорт на природен газ.

Договорът с " Боташ ". По думите на Денков под прикритието на комерсиалната загадка има подписан контракт с доста неизгодни и неравнопоставени клаузи за България. Той посочи, че турската компания получава достъп до европейския и българския пазар, без противоположното да е правилно.

 " Гасим пожари ": Премиерът подлага на критика служебното държавно управление за куп проблеми (обновена)

" Пълна измама и клюка. Договорът, за който беше казано, че е неблагоприятен за България, че нямаме достъп и равнопоставеност - безусловно не дава отговор на истината. Той е от извънредно стратегическо и икономическо значение за страната. При подписването му бяхме поздравени от всичките ни евроатлантически сътрудници. Алтернативи на този контракт няма ", сподели Христов.

По думите му обвиняванията от кабинета са свързани с желанието за връщане на медиаторите при покупката на газ, както било по времето на ръководството на Кирил Петков.

Днес и служебният министър председател Гълъб Донев съобщи, че договорът е извънредно преференциален за България.

 Гълъб Донев: Всички рецензии към служебния кабинет са рецензии към предходните постоянни държавни управления Гълъб Донев: Всички рецензии към служебния кабинет са рецензии към предходните постоянни правителства
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР