Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Зеленски осъди "отвратителните" практики в центровете за набиране на войници

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди " отвратителните " практики, разкрити по време на одит на украинските центрове за набиране на военнослужещи и даде обещание да урегулира системата като сложи отпред хора, които схващат смисъла на войната, съобщи " Ройтерс ".

Зеленски изрази възмущението си от разкритата корупция по време на одита предишния месец, след станал прочут абсурден случай в черноморското пристанище Одеса.

" Проведохме обстоен диалог ", съобщи Зеленски в своето телевизионно послание след среща с министъра на вътрешните работи Игор Клименко и ръководителя на службата за сигурност СБУ Василий Малюк.

" Разследването разкрива многочислени злоупотреби ", сподели Зеленски. " И те са искрено отвратителни. "

Проверката на бюрата за набиране на бойци е част от дългогодишна акция за премахване на корупцията, която е извънредно значима за присъединението на Украйна към НАТО и Европейския съюз.
Зеленски съобщи, че всички резултати от следствието ще бъдат оповестени обществено и ще бъдат предмет на наказателно произвеждане.

" Заключението е ясно: системата за набиране на личен състав се нуждае от хора, които схващат цената на отбраната на Украйна ", сподели той.

" В центровете за набиране на бойци би трябвало да работят хора, които са видели войната, претърпели са я ", добави той. " И такива, които, за жалост,, само че не и достолепието си и не Украйна. Нека да им благодаря. "

Миналия месец беше арестуван ръководителят на центъра за набиране на военнослужещи в Одеса по обвиняване в корупция и той е в ареста в досъдебно произвеждане. Той е упрекнат в придобиване без пояснение средства, равняващи се на малко повече от 5 милиона $.

Според известия в украинските медии фамилията му е придобило парцел в Испания.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР