Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

PPF продава на арабска група над 50% от телеком бизнеса си в България, Унгария, Сърбия и Словакия

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Чешката група PPF Group и Emirates Telecommunication Group Company ( " e& " ) от Обединените арабски емирства подписаха съглашение, според което e& ще придобие дял от 50% плюс една акция в активите на PPF Telecom Group в България, Унгария, Сърбия и Словакия, се показва в известие на уеб страницата на чешката компания.

В България, както и в Унгария и Сърбия, компанията оперира под марката Yettel.

Страните по договорката се споразумяха, че e& ще заплати предплатено 2.15 милиарда евро при приключването на договорката за придобиването на 50% дял плюс една акция в PPF Telecom, както и спомагателни заплащания до 350 милиона евро в границите на три години след приключването на договорката, в случай че PPF Telecom надвиши избрани финансови цели. Предвижда се възобновяване на сумата до 75 милиона евро, в случай че тези финансови цели не бъдат реализирани.

Партньорите ще запазят сегашния основен изпълнителен шеф на PPF Telecom, Балеш Шарма, и ще обезпечат непрекъснатост на интервенциите, като в същото време се възползват от необятния опит на екипите на PPF Telecom на своите пазари, се отбелязва в известието.

Съществуващите активи на PPF Telecom в Чешката република, в това число чешкия оператор O2 Czech Republic и снабдител на телекомуникационна инфраструктура CETIN, ще бъдат трансферирани отвън PPF Telecom Group и няма да бъдат част от договорката. PPF ще резервира своя 100% заобиколен дял в O2 CZ и сегашния си заобиколен дял в CETIN Czech.

CETIN Group N.V., посредством която PPF ще продължи да управлява CETIN Czech, ще трансферира всички свои дъщерни сдружения отвън Чехия на PPF Telecom.

e& и PPF имат за цел да запазят настоящото равнище на рейтинг на PPF Telecom след привършване на договорката. PPF се стреми да поддържа настоящото равнище на рейтинг на CETIN Group, при изискване че бъде доказана целевата дефинитивна финансова конструкция.

Главният изпълнителен шеф на PPF Иржи Шмейц сподели във връзка със съглашението за партньорство: " Продажната цена от до 2.5 милиарда евро, в това число договорните заплащания за откупуване, съставлява една от най-големите покупко-продажби за PPF до момента. Гордея се с това по какъв начин успяхме да увеличим цената на този актив след закупуването му. "

За вероятностите за съдействие с e& Иржи Шмейц добави: " Вярвам, че ноу-хау и опитът, които PPF има в района, съчетани с световния мащаб на нашия сътрудник, ще ни разрешат взаимно да споделяме упоритости за синергии и по-нататъшен напредък. "

Шмейц също по този начин уточни, че телеком активите на PPF в Чехия са изключени от договорката. Според него това се дължи освен на характерната позиция на родния му пазар, само че и на проектите на групата за основаване на синергии сред фирмите, работещи в Чехия.

 Иржи Шмейц е новият началник на притежателя на Би Ти Ви и Иржи Шмейц е новият началник на притежателя на Би Ти Ви и " Йеттел "

Хатем Доуидар, основен изпълнителен шеф на групата e&, разяснява: " Тъй като e& продължава по пътя си към водеща световна софтуерна група, нашият приоритет остава фокусиран върху разширението на нашата потребителска база и даването им на повече цифрови услуги, както за потребителите, по този начин и за предприятията. Това вълнуващо партньорство с PPF Group в България, Унгария, Сърбия и Словакия е образец за нашия ангажимент да търсим нови благоприятни условия за съдействие и капиталови благоприятни условия, които в допълнение ще ускорят нашата агресия ".

" Чрез комбинирането на експертизата на PPF Telecom с нашите лични новаторски благоприятни условия, ние сме подготвени да установим огромно телекомуникационно наличие в Централна и Източна Европа. Ние се стремим да осъществяваме синергии, да усъвършенстваме успеваемостта на доставките и да подобрим предложенията за клиентите, утвърждавайки позицията си на водеща световна софтуерна група. "

Очаква се транзакцията да завърши през или преди първото тримесечие на 2024 година и предстои на регулаторни утвърждения, довеждане докрай на корпоративната метаморфоза, образуване на оптимална и ефикасна финансова конструкция в границите на периметъра на транзакцията, избрани административни процедури и други нормални условия. Освен това транзакцията евентуално ще бъде предмет на обзор на Регламента за задграничните дотации на Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР