Днешното заседание на Народното събрание започна с промяна на дневния

...
Днешното заседание на Народното събрание започна с промяна на дневния
Коментари Харесай

Жега и в парламента: Депутатите си размениха остри реплики заради промяна в дневния ред

Днешното съвещание на Народното събрание стартира с смяна на дневния ред. Така вместо парламентарен надзор, ръководителят на Народно събрание Росен Желязков подложи на гласоподаване дневен ред от 10 точки. 

Той бе признат с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ И Движение за права и свободи. 


По предложение на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ депутатите одобриха да удължават работата си до привършване на десетте точки в днешния си дневен ред. 
Към Росен Желязков бяха отправени рецензии от опозицията. 

Георги Свиленски уточни, че са сменили признатата стратегия за седмицата на 90 %. Въвеждате нововъведение в българския парламентаризъм, разяснява той и добави, че това е неприемливо. 

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия попита Желязков дали не се усеща малко неловко 10 точки да влязат в дневния ред, с които никой не е осведомен.

" Ако имате някаква сделка да падне държавното управление, кажете го. Стойте си 160 индивида и оттеглете тези точки, с цел да срещнат народните представители. Недейте да вършиме подлога Народното събрание ", сподели той. 

Иван Ченчев пък акцентира, че Желязков е подвластен ръководител.

" Искате да ви назоваваме сламен ръководител?! Аз съм сигурен, че половината зала не запомни точките, които вие прочетохте. Това да не е някакъв селски събор, на който всеки би трябвало да си демонстрира номерата. Чувствате ли нужда да се гледат тези точки? Убеден ли сте, че хората в Народното събрание ще вземат съответно решение ", попита той. 

" Тъй като процедурите за смяна на дневния ред не престават с цялостна мощ. Трима са съществени вносители  Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски, аз ще предложа Кирил Петков, който е главният самозванец в тази група , да излезе да ни показа точките, тъй като аз го познавам и съм пладнешки, че той няма визия под какво се е подписал ", съобщи Радостин Василев

Василев получи наказване аз засегнатост. 
 Българска телеграфна агенция

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи , че няма потребност да се разменят точките от дневния ред. 

" Моята процедура господин ръководител е да гласуваме процедура под допуск на господин Слави Трифонов. Колеги видяхме, вместо да изпраща смс-и по чираците си, да пристигна тук и да се аргументира ", съобщи той. 

" Нали знаете, че чираците са при занаятчия . Благодаря за комплимента.  Бих допълнил вашето предложение да бъде даден достъп на Прокопиев, който по този начин и по този начин си е конфигурирал тук цяла парламентарна група, в това число и на Доган да се разноски от Росенец, по този начин и по този начин ще му взимате пристанището и в случай че може да се задължи Борисов да участва в залата ", отговори Тошко Йорданов. 

От Има Такъв Народ излязоха с декларация, „ отдадена на лицемерието “.

Тошко Йорданов пусна през телефона си запис от изявления и по-късно повтори част от тях: „ Нито глас за Пеевски. “ „ Става дума за българската държавност, става дума за нашето бъдеще, по тази причина по какъв начин се развива България. “ „ Нито глас за Пеевски, с цел да може ние по-късно в Народното събрание да подсигуряваме, че ще има ръководство, което ще сложи ГЕРБ и Движение за права и свободи в карантина. “ „ Не, няма да има достъп на Движение за права и свободи и на ГЕРБ до кокала на властта “. 

„ Христо Иванов – двуличник номер едно на републиката “, разяснява в умозаключение Тошко Йорданов.

Като първа точка депутатите ще решат дали да дават нова постройка на Конституционния съд, а по-късно ще проведат второ гласоподаване на Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт.

Следващите точки от дневния ред на депутатите за през днешния ден са гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, както и гласоподаване на Проект за решение за в допълнение даване на военно-техническа поддръжка за Украйна. През днешното пленарно съвещание народните представители ще решат дали да дадем бронетранспортьори от складовете на Министерство на вътрешните работи на Украйна.

Депутатите ще гласоподават на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение, както и Проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да организира договаряния за изискванията и реда, при които " Български енергиен холдинг " ЕАД да придобие до 20% дял в консорциума, титуляр на Договора за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност " Блок 1-21 Хан Аспарух ". 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР