Днешното парламентарно заседание започна с декларация от името на парламентарната

...
Днешното парламентарно заседание започна с декларация от името на парламентарната
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ще започнат ли депутатите работната си седмица със скандали

Днешното парламентарно съвещание стартира с декларация от името на парламентарната група на Демократична България, прочетена от Антоанета Цонева, призоваваща Народното събрание да осъди кланетата в Буча.

След това проф. Чорбанов показа отчет за активността на Комисията за отбрана от дискриминирането (КЗД) като предложи на народните представители да го одобряват.

Думата взе Петър Петров от “Възраждане ”, който сподели:

“Комисията е избягала от своята същностна роля и е засилила въздействието и наличието си като един политизиран орган. По-голямата част на отчета е отделена на меморандуми и какви мероприятия са били подхванати ”. Според него КЗД е изместила фокуса си на деяние: “Една огромна част от актовете на комисията не устоят в съда ”

“Ние от “Възраждане ” настояваме за преустановяване на активността на КЗД, тъй като тя е безсмислена. Чудя се по какъв начин тази комисия работи откакто съдът анулира тъжби за чувания на жители. Тази комисия не носи никаква експедитивност на жителите, потърпевши от дискриминация ”, разгласи депутатът от “Възраждане ”.

Той беше безапелационен, че КЗД симулира активност по отбрана от дискриминация, тя не преглежда жалбите на жителите: “Лично аз няма да поддържа доклада на КЗД за 2021 година ”

След него се изрече Костадин Костадинов. Той напомни, че КЗД е основана преди към 20 години по инструкция на Европейска комисия: “В брюкселските документи се разяснява, че има дискриминация по разнообразни признаци и би трябвало да се основат комисии по тъждество. КЗД лишава 1 млн. и 130 хиляди лева Тази комисия се занимава с писане на разнообразни типове известия и банкетен туризъм. За милион и 130 хил.лв ние получаваме една паразитна конструкция, от която няма потребност българското общество. Трябва да се замислим до по кое време ще прилагаме политики ангро. Ако някой човек е дискриминиран, нормално се обръща към съда. КЗД обезпечава работа на пенсионирани партийни служители и ние ще настояваме и ще работим за нейното унищожаване ”.

Настимир Ананиев репликира Костадинов като сподели, че в България има дискриминация по всички посоки. Той обаче призна, че комисията е политизирана и не прави активността, която би трябвало да прави. Това обаче не значи, че регулаторът би трябвало да бъде закрит.

Филип Попов изрече противоречие с изказванието на Костадинов, че КЗД не работи. По думите му КЗД е нужен орган: “Четейки отчета, виждам, че комисията е работила. Не мога да се съглася, че тя не извършва своите цели, функционалности и задания ”. Той разгласи, че Българска социалистическа партия ще поддържа приемането на отчета.

Петров разясни, че КЗД сега играе медиатор сред съда и жителите, а подобен медиатор не е нужен, тъй като “излиза на сметката на българските жители ”.

Костадинов уточни, че администрацията в България е “раздута, на фона на намаляващото ни население ”. Той изясни, че нашето общество през годините е построило неповторима приемливост, която оказва помощ за оцеляването на българската нация. Костадинов упрекна Движение за права и свободи, че в действителност е партия, която се пробва да разедини българското общество.

Според него структури, особено борещи се с дискриминирането, са нужни в страни, в които има тежки наследствени проблеми, свързани с расови разлики. Тъй като в България няма такива проблеми, КЗД е непотребна по думите на водачът на “Възраждане ”, тъй като институцията е неефективна: “Време е да забравим, че е съществувал подобен паразит в държавната администрация ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР