Днешният празник е чудесна възможност да Ви благодаря за вашата

...
Днешният празник е чудесна възможност да Ви благодаря за вашата
Коментари Харесай

Екипът на Национален парк „Рила“ отпразнува 31-вата годишнина на парка

„ Днешният празник е чудесна опция да Ви благодаря за вашата всекидневна работа и за това, че с дейностите и персоналния си образец се потвърждавате като същински експерти, отдадени на висока идея. Като министър на околната среда и водите Ви убеждавам, че в мое лице имате благонадежден сътрудник в общия ни блян да се грижим за природата на Национален парк „ Рила “ и да я съхраним за бъдещите генерации! “

Това съобщи заместник-екоминистърът Петър Димитров по време на отбелязването на празника на сътрудниците на Национален парк „ Рила “, което се организира Регионалния исторически музей в Благоевград. Припомняме, че през днешния ден се навършват 31 години от оповестяването на най-големия от трите национални парка в България за предпазената територия .

За посетителите на парка се поставят от ден на ден грижи, които са забележими – осведомителни табели и усъвършенствана инфраструктура , посочи Димитров. По думите му към този момент се следят по-малко боклуци , което също е вследствие на напъните на екипа, само че и на съзнанието на хората. Според него, от огромно значение са „ изключителните старания на сътрудниците от парка за опазването на това естествено благосъстояние “.

Директорът на парка Красимир Андонов благодари на сътрудниците и чиновниците за тяхната ангажираност и съпричастност в опазването му.

В празничната стратегия бяха включени премиера на кино лентата „ Разходка през сезоните в Национален парк „ Рила “, литературно четене на произведения на спечелили в Националния училищен конкурс „ Национален парк Рила – прочут и чужд “ от ГП „ П. Яворов “ – гр. Петрич, и показване на стихове за Рила от поетесата Цвети Якимова от Самоков.

Ученици от Езикова гимназия „ Акад. Людмил Стоянов “-Благоевград, показаха клипове от извършен взаимно с дирекцията на парка практикум по ботаника, а деца от ОУ „ Неофит Рилски “ в Дупница, поздравиха гостите със стихове за Рила. За празничното въодушевление се погрижиха от фолклорна група „ Бисери “ с началник Даниела Богданова към Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.

По време на празника бяха оповестени обичайните два училищен състезанието , провеждани годишно от дирекцията на парка – XVII-ото издание на Националната премия за природозащита на името на Мими Праматарова и X-ият Национален училищен конкурс „ Национален парк „ Рила “ – прочут и чужд “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР