Днешният ден - 3 април, е определен за размисъл преди

...
Днешният ден - 3 април, е определен за размисъл преди
Коментари Харесай

В деня за размисъл - размисли за мотивацията за гласуване и изборната кампания



Днешният ден - 3 април, е избран за размисъл преди парламентарния избор в неделя. Дванадесетокласниците Елена Захариева и Теодор Балтов ще упражнят за първи път правото си на глас на идните избори.

" Човек гласоподава за тази персона или партия, на която има най-вече доверие да взима решения, които биха му повлияли доста в бъдеще. Считам, че е цивилен дълг, тъй като това е страната, в която живеем и би трябвало да използваме правото си да участваме в решаването на нейната орис ", сподели Елена Захариева.

" Чрез гласуването си практикувам демократичното си право да вземам участие в решенията за своето бъдеще ", добави Теодор Балтов. 

Значението на гражданската интензивност за практикуване на правото на избор акцентира и студентката по стопанска система Василена Рашкова, която през 2021 година ще гласоподава за първи път.

" Всеки глас е от голяма важност - както моят, по този начин и този на някой различен съгражданин, може да се окаже решителен. Смятам, че с цел да пребъде една страна всичко се свежда до нашата заинтригуваност за нейното развиване. Гласуването се оказва наш цивилен дълг за развиването на страната ".

Над 99 хиляди младежи имат право да гласоподават за първи път на идните парламентарни избори, оповестиха за   " Хоризонт " от дирекция " Гражданска регистрация " към Министерството на районното развиване и благоустройството.

Предизборната акция не е впечатлила гласоподавателите, споделят столичани.

" Никой не го е грижа за мен и за теб " ;

" Дай Боже за вас младите да дойдат по-добри времена " ;

Други споделиха, че ще прекарат деня за размисъл в парка:

" Обикновени занимания, разходка, четене на вестник преди обед, на някоя книга следобяд ".

" Ще премислям за това какво зад думите на претендента стои като истина и какво е казано за победа ".

" Дали изобщо да гласоподавам ".

" Един ден (специално обособен за размисъл - бел. ред. )не е нужен, не е задоволителен да се вземе решение, който е желал, към този момент е взел своето решение ".

" Нищо за размисляне няма в този ден ".

" Според мен на много ниско равнище мина, както всякога, тази акция. Едни и същи лозунги, които ги слушаме от доста години . Обещания, които са в множеството случаи популистки и без никакво задълбочаване ".

" В тази страна въобще не се котира мисленето, никакъв размисъл ".

" Мисля, че тяхната мисъл е еднопосочна, те мислят единствено за това да привлекат вниманието и да бъдат подкрепени от гласоподавателя, тъй като това е единственият ден на четири години, в който те молят за нашето внимание ".

Репортажите можете да чуете в звуковите файлове.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР