Днешната среща започна в 10:30 местно време чрез видеоконферентна връзка

...
Днешната среща започна в 10:30 местно време чрез видеоконферентна връзка
Коментари Харесай

Преговорите между Русия и Украйна ще бъдат възобновени утре

Днешната среща стартира в 10:30 локално време посредством видеоконферентна връзка и беше прекратена към 16 ч. българско време. „ Направена е техническа пауза в договарянията до на следващия ден, за спомагателна работа в работните групи и изясняване на самостоятелните дефиниции. Преговорите не престават “, осведоми в Twitter основният договарящ и консултант на президента на Украйна Михайло Подоляк.

„ Говорим за мир, преустановяване на огъня, неотложно евакуиране на всички войски и гаранции за сигурност. Труден диалог. Въпреки че Русия осъзнава безсмислието на своите нападателни дейности, тя остава в илюзията, че 19 дни принуждение против мирните градове на Украйна са верен стратегически избор ", сподели Подоляк във видео, споделено в обществените медии малко преди срещата.

След това съветникът на Зеленски в нов туит добави, че " Страните интензивно показват своите съответни позиции. Комуникацията се поддържа, само че е сложна. Причината за различията са прекомерно другите политически системи ". Искането на Киев е за неотложно преустановяване на огъня.

Днес сутринта украинският президент също приказва за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР