Днешната среща на премиера Петков с американския министър на отбраната

...
Днешната среща на премиера Петков с американския министър на отбраната
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър на отбраната: Да се готвим за дълга конфронтация с Русия

Днешната среща на премиера Петков с американския министър на защитата сподели, че всичко е в ръцете на българското държавно управление и никой не ни тормози да предоставяме каквото и да е на Украйна. Ако има сходно решение, то би трябвало да мине през Народното събрание. Това сподели някогашният зам.-министър на защитата Румен Кънчев.

Посещението на американския министър на защитата е доста значимо. Според мен той искаше да се запознае с тази част от източния фланг на НАТО, която не познава. Второто значително в конференцията беше, че той сподели, че Съединени американски щати имат всички вероятни средства да защитят сигурността на България, в случай че се наложи. Това е доста значимо изказване, което би трябвало да успокои и сплоти българските политици, съобщи Кънчев.

Аз не мисля, че имаме кой знае какъв брой комплекса С-300, също така разполагаме с най-стария вид, тези ракети са на лимита си. От тази позиция не виждам какъв брой нби било дейно, в случай че изпратим тези два дивизиона. Мисля, че малко късно Украйна се сети за тези комплекси от Източна Европа. Путин се готви за тази война най-малко от една година. Това укрепване трябваше да бъде поискано преди да се стигне до военните дейности, уточни пред Българска национална телевизия някогашният зам.-министър на защитата.

По думите му армията ни незабавно би трябвало да бъде превъоръжена. Не можем да подценяваме заплахите в тази обстановка, означи той.

Общите оценки на водещите стратегически центрове са, че в НАТО и Европейски Съюз би трябвало да се готвим за дълга и продължителна борба в Европа. Последният месец сподели, че тази борба ще бъде по линията на Източна Европа. Има допускания, че Русия е в положение след сполучлива оепрация в Украйна може да нападне както страна, която не е членка на НАТО, по този начин и страна членка на НАТО. Това изисква изключителна готовност от страна на НАТО, сподели оше Румен Кънчев.
ТЕМА преди 3 минути 26 преди 4 минути 62 преди 18 минути 259
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР