„Днешната ни битка е дълга и последователна, и е за

...
„Днешната ни битка е дълга и последователна, и е за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова пред протестиращи пенсионери: Продължаваме битката за преизчисляване на пенсиите

„ Днешната ни борба е дълга и поредна, и е за всички възрастни хора. Отново настояваме да се продължи с второ четене на закона за преизчисляване на пенсиите. Това е безусловно допустимо. Ако през днешния ден то се гласоподава, то влиза в действие и става факт. Уви, има тежка опозиция в Народното събрание от „ ИТН “, ГЕРБ и Движение за права и свободи.”

Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред протестиращите пенсионери пред Народното събрание, които упорстват предлагането на левицата за преизчисляване на пенсиите да мине и на второ четене в Народното събрание. С пенсионерите разговаряха още депутатите от „ Българска социалистическа партия за България “ Велизар Енчев и Иван Ченчев.

Събралите се възрастни хора бяха безапелационни пред водача на Българска социалистическа партия, че не могат да продължат да живеят със сегашните пенсии. Те благодариха на Нинова, че се бори за тях и признаха, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която поредно работи за увеличение на приходите на пенсионерите.

Корнелия Нинова увери протестиращите, че ще продължи да търси способи преизчисляването да стане факт и изясни, че това е безусловно реализируемо, стига да има воля за това.

„ Не е правилно това, което ви внушават, че няма пари. Пари има, зависи кой защо желае да ги изразходи. Ние желаеме пари за приходи на хората. В „ Сребърния фонд “ има 3 милиарда и 300 млн. лева Този „ Сребърен фонд “ го създадохме ние, с цел да бъде единствено за пенсии – за нищо друго. Законът за възрастните хора също сме го внесли за 5-и пъти. Продължаваме борбата “, съобщи още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР