Днешната дата е забележителна за всички българи, отбеляза председателят на

...
Днешната дата е забележителна за всички българи, отбеляза председателят на
Коментари Харесай

Караянчева към двамата патриарси: Днешната дата е забележителна за всички българи

Днешната дата е забележителна за всички българи, означи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на среща с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

Вече 140 години тук почиват български опълченци, съветски, финландски, румънски и други воини, дали живота си за нашата независимост, акцентира още ръководителят на Народното събрание. Затова на този ден ние се прекланяме пред паметника на връх Шипка, който българите са издигнали в символ на признателност, уточни Цвета Караянчева.

Негово Светейшество патриарх Кирил означи, че Шипка е част както от българската, по този начин и от съветската история. Той добави, че съветските воини са били ръководени от вътрешен ентусиазъм да защитят своите братя. Негово Светейшество уточни и значимата роля за това на съветската православна черква, която най-вече е съчувствала на поробените българи. Затова през днешния ден е празник и за Русия, добави още Негово светейшество патриарх Кирил.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР