Днес значението на оптимизацията вече е толкова голямо, че дори

...
Днес значението на оптимизацията вече е толкова голямо, че дори
Коментари Харесай

Пет SEO съвета за излизане на по предни позиции в онлайн търсачките

Днес смисъла на оптимизацията към този момент е толкоз огромно, че даже една компания да я пренебрегне и да не влага старания в нея, най-вероятно активността й ще бъде подвластна от този фактор

През последните години оптимизацията за интернет търсачки (т.нар. SEO – Search Engine Optimiztion) се наложи като основен маркетингов инструмент и през днешния ден тя може в огромна степен да дефинира какво ще е бъдещето на дадена компания. Преди да разкажем по какъв начин се прави качествена оптимизация, обаче дано първо да отговорим на въпроса какво съставлява този термин.

Какво въпреки всичко е SEO?

Терминът " оптимизация за търсещи машини " обгръща голям брой принадлежности, които спомагат даден уеб страница да се нарежда на по-предни места в онлайн търсачките. В основата на всичко е стремежът на търсачките да извеждат напред по-релевантни и качествени резултати. А с цел да оценят дали даден уеб страница е подобен, техните логаритми най-общо ревизират какъв брой добре е изработен той, какъв брой забавно и неповторимо е наличието му и какъв брой други авторитетни уеб сайтове имат линкове към него. Именно това са и главните насоки, в които работят SEO експертите с цел да изведат дадена страница на по-предни позиции.

Днес смисъла на оптимизацията към този момент е толкоз огромно, че даже една компания да я пренебрегне и да не влага старания в нея, най-вероятно активността й ще бъде подвластна от този фактор, тъй като в случай че други компании от същата ниша усъвършенстват добре уеб страниците си, тя просто ще се демонстрира по-назад, когато евентуалните клиенти търсят съответния вид артикули.

" Без значение какъв брой средства влага маркетинг отделът в реклама, в случай че уеб сайтът на компанията не се появява измежду първите позиции в онлайн търсачките при търсенето на съответния вид артикули, е доста допустимо тя да изгуби голям брой клиенти. Ако въпреки всичко реши да се занимава с оптимизация, екипът й би трябвало да намерения за голям брой фактори – от повсеместен разбор на търсенията в интернет по значимите за бизнеса основни думи и изрази, през текстовете и останалото наличие, които се разгласяват на уеб страницата, до качеството на линковете, които са ориентирани към него от други източници " - споделя Теодор Захариев, SEO експерт в Студио Кипо, с дълготраен опит в оптимизацията за търсачки. Той дава и няколко потребни съвета за фирмите, които са решили да влагат в тази сфера.

Запознайте се добре с нишата си

Анализирайте деликатно какво търсят потребителите във вашата ниша и какви резултати излизат при съответните основни думи. Оценете цената на основните думи и какъв брой мъчно ще е да се появите на първите позиции при търсенето на всяка от тях.

Вгледайте се в уеб страницата си

Не е задоволително началната страница на уеб страницата ви да наподобява добре. Всеки подробност е от голяма важност – дали на страница Контакти попадат всички вероятни способи за свързване с вас, дали включва географска карта на офиса ви, има ли празни страници, в които наличието към момента липсва. Звучи обикновено, само че е учудващо какъв брой доста уеб сайтове на огромни български компании не съблюдават тези съществени правила. Важно е също навигацията в уеб страницата да е лесна и да няма страници, които да се доближават с огромен брой кликове от началната страница. Структурата на url адресите, таговете (етикетите) на картинките и скоростта на зареждане също са от огромно значение.

Спазвайте разпоредбите на търсачките

Така наречената White hat SEO оптимизация е тази, която следва всички правила на онлайн търсачките и се стреми да не употребява неразрешени практики. " Ако в устрема си да постигнете по-бърз триумф с по-малко старания решите да нарушите тези правила, най-вероятно рано или късно ще бъдете осъдени от онлайн търсачките и в дълготраен проект резултатът ще бъде отрицателен ", показва Теодор Захариев от Студио Кипо.

Залагайте на качествено наличие

" SEO от години не се мери единствено по две – три съответни основни думи или изречения. Тази активност изисква цялостна тактика и дълготрайни старания, включващи основаването на качествено наличие и авторитетни линкове " - уверен е онлайн експертът. Онлайн търсачките се стремят да дават на потребителите по-стойностни уеб запаси и по тази причина уеб страниците с качествено и неповторимо наличие през днешния ден имат все по-големи шансове, спрямо тези, употребяващи да вземем за пример мрежи от сателитни страници, генериращи безсмислени текстове и линкове.

SEO се трансформира, променяйте се и вие

Днес SEO оптимизацията е една от най-динамичните софтуерни сфери. Тя се трансформира непрестанно под въздействието на водещите онлайн търсачки, които обновяват своите логаритми за обхождане и оценяване на уебсйтове. " Динамиката в този сегмент е доста огромна и единствено дребна част от експертите се преценяват с най-новите трендове и правила в него. Мнозина не престават да вършат оптимизация, употребявайки методите от 2010 година, които обаче от дълго време не са съответни на действителността ", прибавя Теодор Захариев.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР