Днес завърши тактическото учение на флотилия бойни и спомагателни кораби

...
Днес завърши тактическото учение на флотилия бойни и спомагателни кораби
Коментари Харесай

Завърши тактическото учение Черно море 2021

Днес приключи тактическото обучение на флотилия бойни и спомагателни кораби " Черно море 2021”. Сценарият включваше нарушение на морските връзки и свободата на корабоплаването в западната част на Черно море и националните морски пространства на България.

Патрулните, противоминните, осигуряващите сили и логистичните формирования в състава на флотилията сполучливо извършиха плануваните тактически дейности, поддръжки и обезпечаване в границите на присъединяване в независима интервенция по морска сигурност. Учението беше част от задачата “Принос към националната сигурност в спокойно време”.



Като съществени могат да се отличат интервенцията по надзор на корабоплаването, противодействието на асиметрични закани по въздух и море, демонстриране на увереност посредством развръщане, прегрупиране, осъществяване на бойни стрелби, противоподводни и подривни бойни извършения в зоната на морската интервенция.

Учението подчертава и на бойните дейности против въздушен съперник - ранно разкриване, идентифициране и реагиране на разнообразни по естество закани от въздуха с потребление на действително и условно обозначени цели.

Предварителните усещания на групата за анализ и разбор в Ръководството на учението са, че е достигнато положително равнище на подготовка и дилемите са сполучливо изпълнени.

Автор: Светлана Ганчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР