Днес заслужено можем да се поздравим за потвърденото късно снощи

...
Днес заслужено можем да се поздравим за потвърденото късно снощи
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Заслужено можем да се поздравим за Шенген

Днес справедливо можем да се поздравим за доказаното късно нощес решение на Съвета на Европейски Съюз да бъдем част от Шенгенското пространство по въздух и море от м. март 2024 година, заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

" Министерството на вътрешните работи вложи доста старания, с цел да може извършените през 2022 и 2023 г три задачи за определяне на обстоятелствата да приключат сполучливо. Доказахме, че България може да охранява освен своите граници, само че и тези на обединена Европа. Изключително положителната интензивна и екипна работа с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, както и положителното взаимоотношение с министър-председателя Николай Денков докара до този позитивен резултат. 

Винаги съм споделял убеждението, че когато успеем да превърнем компликациите в нужни провокации крайният резултат ще носи задоволство. Искам да благодаря на българските гранични служители на реда, на военнослужещите от БА, на чиновниците от ГДЖСОБТ и Националната полиция, които в огромна степен изнесоха тази борба и на моя екип в министерството на вътрешните работи, на чиновниците от Дирекция “Миграция " и Дирекция " Европейски съюз и интернационално съдействие " за неуморния труд, който поставят и най-много за отдадеността на националната идея да сме част от Шенгенското пространство. Вярвам, че дружно ще продължим да сме по-силни и по-единни в бъдещите си дейности, с цел да продължим със същото движение към идната значима стъпка - унищожаване на инспекциите и по вътрешните сухопътни граници ", сподели още министър Стоянов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР