Днес заседание на Националния съвет на БСП не е имало.

...
Днес заседание на Националния съвет на БСП не е имало.
Коментари Харесай

Хората на Нинова видяха опит за преврат

" Днес съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия не е имало. " Това разгласи заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски на конференция на " Позитано " 20.

Той посочи, че такова съвещание е било планувано и са били събрани нужните 1/3 подписи от членове на Националния съвет за неговото осъществяване, само че 50 минути след неговото начало са участвали едвам 86 члена - незадоволителни за кворум. 

" В момента сме в акция за директен избор на ръководител на партията и съгласно нас няма безусловно никаква причина да се организира съвещание на Националния съвет

Усилията на всички социалисти, членове на Народно събрание, ръководители на партията, би трябвало в този момент да бъдат ориентирани само към провеждането на директен вътрешнопартиен избор за ръководител - към неговата бистрота, почтеност и легитимност.

 Владимир Москов в никакъв случай не е призовавал за неучастието на пленума, за бойкотиране на Устава или на каквито и да е документи. Москов се опита да успокои партията и членовете на Националния съвет, които се вълнуват само да се съберат тук и да направят опит за вътрешнопартиен прелом. "

Списъците се вършат от Общинските препоръки на Българска социалистическа партия и нито един от изброените няма право да пипа, да отстранява членове на партията от тези описи ", увери зам.-председателят на ПГ на социалистическата партия.

" Единствената цел на опитите за осъществяване на съвещание на Националния съвет от две-три седмици насам, е саботиране на директния избор и неговата анулация ", заключи Георги Свиленски.

Ние считаме, че по-голямата част от нашите приятели са били подведени. Няколкото подводници на ГЕРБ, които изплуваха през днешния ден на " Позитано " 20, са се пробвали да увлекат тези приятели в дейности, които не са в полза на Българска социалистическа партия, които саботират най-демократичния избор за ръководител на Българска социалистическа партия и провеждането на постоянен Конгрес. 

Тези дейности явно не са в поддръжка на нашата партия, а са в услуга на агонизиращото ръководство на ГЕРБ и техните спътници. " разяснява от своя страна Румен Гечев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР