Днес започва второто издание на конкурса за авторски детски приказки

...
Днес започва второто издание на конкурса за авторски детски приказки
Коментари Харесай

Конкурсът за детски приказки Дъбови листа търси златните пера на България

Днес стартира второто издание на състезанието за авторски детски приказки на издателство " Дъбови листа “, което търси златните пера на България. И тази година главната концепция на състезанието е да насърчи родители, деца и учители да взаимодействат и мечтаят дружно. Организаторите са уверени, че точно приказките са в основата на устрема към просветеност и насърчаване на въображението.

В състезанието могат да вземат участие всички деца и младежи на възраст до 18 година Няма жанрови ограничавания. Задължителни са единствено положителната писмена просвета и положителното въображение. Крайният период за присъединяване е 24 май. Творбите изпращайте на: [email protected].

" Първото издание на състезанието мина извънредно сполучливо. Получихме над 400 приказки от 44 обитаеми места. Най-добрите 25 от тях издадохме в сборника " От деца за деца “. Тази година чакаме още повече приказки, повече участници и повече завършения. Няма друго сходно наслаждение от това да си член на жури, чиято задача му дава привилегията да се допре до смелостта и чистотата на детския свят. “, разяснява Нуша Роянова, основател и мотор на състезанието.

Най-добрите приказки ще бъдат издадени в алманах от издателство " Дъбови листа “ - профилирано в българска детска художествена литература с детски авторски илюстрации.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР