Днес започва да се прилага Директивата относно специалните гаранции за

...
Днес започва да се прилага Директивата относно специалните гаранции за
Коментари Харесай

От днес влизат в сила в ЕС гаранции за правата на децата в областта на наказателното производство


Днес стартира да се ползва Директивата по отношение на специфичните гаранции за децата. Тя е последната от шест наставления на Европейски Съюз за гарантиране на процесуалните права на хората в Съюза, като по този метод се подсигурява цялостният набор от права.

В допълнение към тези нови права за децата Директивата за гарантиране на достъпа до правна помощ стартира да се ползва на 5 май. Този пакет от правила на Европейски Съюз подсигурява, че в региона на наказателното произвеждане се съблюдават главните права на жителите на Европейски Съюз на заслужено и равно отнасяне, и че тези права се ползват по подобен метод във всички страни членки.

Всяка година в Европейски Съюз против над 1 милион деца биват формирани наказателни производства. Децата са уязвими и се нуждаят от специфична отбрана на всички стадии на производството. Съгласно прилагащите се от през днешния ден нови правила децата следва да бъдат подпомагани от юрист и държани настрана от възрастните, в случай че бъдат изпратени в пандиза. Неприкосновеността на персоналния живот би трябвало да се зачита и следва да се прави аудио-визуален или различен запис на разпитите.

Понастоящем се ползват следните права: Специални гаранции за децата - Всяка година в Европейски Съюз против над 1 милион деца биват формирани наказателни производства. Децата са уязвими и се нуждаят от специфична отбрана на всички стадии на производството. Съгласно прилагащите се от през днешния ден нови правила децата следва да бъдат подпомагани от юрист и държани настрана от възрастните, в случай че бъдат изпратени в пандиза. Неприкосновеността на персоналния живот би трябвало да се зачита и следва да се прави аудио-визуален или различен запис на разпитите.

Право на правна помощ - Ако са обвинени или упрекнати в осъществяването на закононарушение, хората имат право на правна помощ, т.е. финансова поддръжка, да вземем за пример, в случай че не разполагат с задоволително средства, с цел да покрият разноските по производството. Правилата на Европейски Съюз дефинират ясни критерии за даване на правна помощ. Решенията по отношение на даването на правна помощ би трябвало да бъдат вземани навреме и съответно и хората би трябвало да бъдат уведомявани документално, в случай че молбата им бъде отхвърлена напълно или отчасти. Тези права допълват други права, които към този момент се ползват в Европейски Съюз:

Правото на хипотеза за невиновност и правото на наличие на правосъдния развой - Презумпция за невиновност съществува във всички страни — членки на Европейски Съюз, само че разпоредбите на Европейски Съюз подсигуряват, че това право се ползва по идентичен метод в целия Европейски Съюз.

В разпоредбите ясно се показва, че тежестта на доказване на виновността се носи от обвиняването, а не от обвинения, който да би трябвало да потвърди, че не е отговорен.

Правото на юрист - Ако някой е обвинен или обвинен, без значение от това къде се намира в Европейски Съюз, той има право да бъде съветван от юрист. В производството по европейска заповед за арест също има право на достъп до юрист, както в страната членка, която извършва заповедта, по този начин в страната членка, в която тя е била издадена.

Правото на информация - Лицата би трябвало да бъдат навреме осведомени защо закононарушение са обвинени или упрекнати. Те също би трябвало навреме да бъдат осведомени за правата им в наказателното произвеждане, устно или документално. Трябва да получат достъп до материалите по делото. Право на вербален и писмен превод - Устен превод се обезпечава гратис по време на всички разпити, в това число в полицията, на всички правосъдни съвещания и на всички нужни междинни явявания пред арбитър, както и по време на значими срещи сред вас и вашия юрист.

Държавите членки, които още не са въвели разпоредбите, би трябвало да го създадат допустимо найскоро. Европейската комисия ще продължи да работи в тясно съдействие с страните членки, с цел да се подсигурява, че тези правила се ползват вярно в интерес на жителите. Това може да се извърши в това число посредством семинари и срещи на специалисти
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР