Днес започналото от запад заоблачаване ще обхване страната. Преди обяд

...
Днес започналото от запад заоблачаване ще обхване страната. Преди обяд
Коментари Харесай

Седмицата започва с мъгли и ниски температури

Днес почналото от запад заоблачаване ще обхване страната. Преди обяд тук-там в низините и котловините ще бъде мъгливо. Още преди обяд в западните региони ще стартират слаби превалявания, които до вечерта ще обзет и Североизточна България.

В равнините ще превалява дъжд, в планинските региони – сняг. С сдържан, след обяд и краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух, температурите ще се намаляват и оптималните ще бъдат сред 3° и 8°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Красимир Стоев в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за декември - след обяд ще стартира да се покачва. Над планините ще доминира облачно време, тук-там със слаби валежи от сняг. Ще духа мощен север-северозападен вятър и ще нахлува леден въздух. Температурите ще са намаляват и към 14 ч. на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра – към минус 3°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, след обяд основно по южното крайбрежие ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се усили. Максимална температури на въздуха: 5-8°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР