Днес започна публичното изслушване от Съвета за eлектронни медии на

...
Днес започна публичното изслушване от Съвета за eлектронни медии на
Коментари Харесай

СЕМ изслуша трима от кандидатите за генерален директор на БНТ

Днес стартира общественото чуване от Съвета за eлектронни медии на позволените претенденти за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Поредността за показване на концепциите се дефинира от входящия номер на заявката за присъединяване, подадено в Съвет за електронни медии. Сашо Йовков, Никола Тодоров и Явор Симов показаха своите визии за ръководството на Българска национална телевизия. Ето акцентите от изявленията им:

``
реклама

Според Сашо Йовков предстоящият недостиг от 44 милиона лв. до края на годината може и да не се случи. Той счита, че финансовата обстановка не е съдбовна, а решима - от 27-те милиона лв. отговорности към днешна дата - 22 милиона са за разпространяване.

Сашо Йовков, претендент за общоприет шеф на Българска национална телевизия: Така че с едни бързи диалози с институциите считам мигновено тези 22 милиона излизат от тези 44. Аз имам много забавно - бих споделил революционно предложение - финансирането на публичните медии да става посредством % от Брутният вътрешен продукт. Това ще подсигурява от една страна сигурност, тъй като с цел да намалее Брутният вътрешен продукт, би трябвало да стане международна рецесия.
Никола Тодоров показа идея за спасяването на Българска национална телевизия. Смята, че външните продукции не би трябвало да се употребяват за източване на медията, а да се слагат на конкурентен принцип с вътрешните. По отношение на финансите твърди, че първата стъпка е да се ревизира от къде идват загубите. Предлага: 

Никола Тодоров, претендент за общоприет шеф на Българска национална телевизия: Да затворя малкия екран, да я затворя от вътрешната страна. Да спре това приключване на средства. Затварянето на малкия екран не би трябвало да ви учудва, не би трябвало да ви стряска. Обратно - това е пътят, по който би трябвало малкия екран със личните си средства, а те са съгласно мен сериозен запас - и механически, и човешки. Телевизията би трябвало да стартира да създава сама своите стратегии.
Явор Симов залага на хората в публичната телевизия. Смята, че всяко звено би трябвало да носи своята отговорност и да се ръководи от мениджъри, а не от шефове. Според него Българска национална телевизия има потребност от Стратегия за финансово стабилизиране, както и от различно финансиране посредством свои събития и акции. 

Явор Симов, претендент за общоприет шеф на Българска национална телевизия: Българска национална телевизия е в тежко положение поради това прекачване верижно от година в година на разнообразни отговорности - нямат край. Тоест аз давам общи числа, само че зад тези числа стоят ``Ен`` на брой контракти. Слушах да вземем за пример, че ще се предоговарят контракти. Чудесно, само че тези контракти, които един път си ги предоговорил, ти няма по какъв начин да отидеш повторно да ги предоговориш - веднъж. Втори път - всеки би трябвало да си прави сметката, че предоговарянето на един контракт значи разход за малкия екран. Така че това е доста деликатен развой - ръководството на дълга.
Публичните чувания на претендентите за общоприет шеф не престават и на следващия ден с концепциите на Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР