Днес зам.-кметът по строителството в Асеновград инж. Стоян Димитров даде

...
Днес зам.-кметът по строителството в Асеновград инж. Стоян Димитров даде
Коментари Харесай

Започна ремонтът на ул. "Захари Стоянов" в Асеновград

Днес зам.-кметът по строителството в Асеновград инж. Стоян Димитров даде публично старт на ремонтните действия по цялостното възобновяване на ул. " Захари Стоянов " в града. Той показа, че " това е най-важната улица в този квартал ".
 
И сподели още: " Тук са ситуирани едно учебно заведение и две детски градини. Ремонтът ще се прави на стадии, като всеки един стадий ще лишава сред 15 и 20 дни, според от дължината на съответната права. Идеята е оптимално да облекчим опцията на жителите да употребяват достъпа до домовете си, в същото време и с това, ги призоваваме за самообладание и да не попречват строителството, тъй като изпълнителят има своите периоди и всяко едно закъснение рефлектира и върху тях. Дължината на правата е към 550 метра. Ще бъдат направени и нови бордюри, нови тротоарни настилки на всички места и цялостна замяна на асфалтовото покритие на улицата. Идеята е да създадем удобно престояване на жителите. При привършване на този ремонт ще стартираме и ремонтът на ул. " Първомайска ", която е перпендикулярна на тази улица и реализира достъпа до централния бул.. Ремонтът е част от Инвестиционната стратегия на община Асеновград, като тази година за жалост се забавихме малко, заради това, че държавният бюджет се забави, а по-късно, и капиталовата стратегия се забави, като приемане и заради тази причина започваме малко по-късно ремонтите. Смятаме, че в рамките до дейния зимен сезон ще успеем да приключим напълно с ремонта. Служители от озеленяването ще създадат оглед напълно на дърветата и в случай че се наложи ще се плануват места за нови дървета. Има дървета, които би трябвало да бъдат отстранени от позиция на възрастта им. Дърветата, които няма потребност да бъдат премахвани, които са здрави, общината има ангажимент единствено и само да ги оформи и да ги подкастри. Нашата концепция е по-скоро там, където има опция да бъдат засадени нови дървета, това да се случи. Надяваме се ремонтът на улицата да усъвършенства цялостния образ на квартала ".
 
Строителните действия на ул. " Захари Стоянов " започват от кръстовището с ул. " Средна гора ", като е планувано да бъде изпълнен на сектори, като всеки сектор е от пресечка до пресечка. От през днешния ден, 25-ти октомври, е планувано да бъде затворена улицата в сектора от " Средна гора " до " Първомайска ". След привършване на дейностите по този сектор ще се минава към идващия - от ул. " Първомайска " до ул. " Капитан Райчо ". Общият период за осъществяване на контракта е 80 календарни дни, като същите започват от през днешния ден.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР