Днес все повече хора решават да станат веган. Това не

...
Днес все повече хора решават да станат веган. Това не
Коментари Харесай

10 неща, които се случват в тялото ни, когато станем вегани

Днес от ден на ден хора вземат решение да станат веган. Това освен може да промени тялото ви, само че също по този начин може да има положително влияние върху планетата. Хората, които съблюдават веганска диета, могат да изпитат някои неща по друг метод от месоядните и вегетарианците, от здравето на ставите и костите си до това какъв брой добре спят през нощта.

Искаме да споделим с вас какво тъкмо се случва с нас, когато станем вегани, и резултатите са както позитивни, по този начин и негативни.

1. Може да спите по-добре.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Това е тъй като веганите като цяло ядат повече храни богати на фибри и по-малко наситени мазнини. Проучване откри, че това може да е идеалната рецепта за добър нощен сън. С растителна диета евентуално ядете по-сложни въглехидрати, които подтикват отделянето на серотонин, което ви оказва помощ да заспите. Това значи, че яденето на нишестени храни като ориз и картофи преди лягане може да ви помогне да получите по-добър нощен сън.

2. Може да отслабнете.

 © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Няколко изследвания демонстрират, че веганството оказва въздействие върху тежестта ви. В едно изследване както възрастните, по този начин и децата, които следват веганска диета, употребяват по-малко протеини, холестерол и наситени мазнини. Всъщност децата, последващи веганската диета, изгубиха приблизително 3,1 кг. по време на интервала на изследването.

3. Вашите хормони могат да се трансформират.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Докато соята може да бъде добър сурогат на месото, яденето на прекомерно много от нея може да има негативни резултати върху вашето тяло. Това може да се случи, ако редовно замествате месния протеин със соев протеин. Установено е, че яденето на огромни количества соя може да наруши щитовидната жлеза, която е отговорна за вашия хормонален надзор и баланс. Това може да докара до дисбаланси, което значи, че може да е по-здравословно да намерите други заместители.

4. Ставите ви са по-малко възпалени.

 © Depositphotos.com

Храни като масло, сирене и бургери могат да причинят инфектиране на ставите ви, защото са с високо наличие на наситени мазнини. Ново проучване демонстрира, че растителната диета, по-специално веганството, може да помогне със признаците на ревматоиден артрит. Това е отчасти тъй като няма да ядете толкова наситени мазнини, а също и защото ще ядете повече храна, която в действителност се бори с възпалението.

5. Вкусвате нещата по друг метод.

 © TeoLazarev/easyfotostock/Eastnews, © Benjamin Egerland/agefotostock/East News, © Depositphotos.com

Преминаването от диета с нездравословна храна и скотски артикули, които са с високо наличие на сол, мазнини и захар, може да повлияе на вкусовите ви рецептори. Чувствителността на вкусовите ви рецептори се трансформира, когато започнете растителна диета и изключите животинските артикули и мазнини. Това може да значи, че откривате нова обич към храни, които в никакъв случай преди не сте харесвали на усет.

6. Ставате по-подути.

 © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Яденето на доста зеленчуци като брюкселско зеле, броколи и зеле може да значи, че ще откриете, че стомахът ви е изпълнен с непотребни газове. Това може да ви остави подути, защото тялото ви не е в положение да преработи всички фибри. Затова се предлага да пиете доста вода когато имате веганска диета, с цел да сте сигурни, че храносмилателната ви система усвоява здравословно храната ви.

7. Кожата ви може да е по-чиста.

 © Depositphotos.com

Това, което ядем, може директно да повлияе на кожата ни. Проучванията демонстрират, че растителните диети могат да изчистят акнето и като цяло да подобрят здравето на кожата ви. Като ограничавате приема на млечни артикули и ядете повече храни, които са естествени антиоксиданти, може да извършите услуга на кожата си. Изглежда яденето на доста млечни артикули може да повлияе отрицателно на кожата ви заради хормоните и стероидите, които естествено участват в тях.

8. Миризмата на тялото ви се трансформира.

 © Shutterstock.com

Въпреки че яденето на месо може да ви накара да отделите мощно миришещи отрови, зеленчуците и зърнените храни също трансформират миризмата ви. Някои зеленчуци съдържат много естествена сяра в тях, като зеле и лук. Когато диетата ви включва доста от тях, потта и дъхът ви могат да стартират да миришат на храната, която се разгражда в тялото ви.

9. Имате повече сила.

 © Pexels.com, © Pexels.com

Изглежда веган диета може да помогне на енергийните ви равнища. Растителните храни са по-лесни за мелене от тялото ви, което значи, че не е толкоз претрупано. Когато храносмилателната ви система работи прекомерно интензивно, можете да се почувствате летаргични и ниско енергични. Следователно спазването на веганска диета може да значи, че равнищата ви на сила са по-високи и може да забележите, че сте по-продуктивни денем.

10. Костите ви могат да се счупят по-лесно.

 © Depositphotos.com

Веганската диета може да значи, че можете да имате по-ниско равнище на калций и витамин D спрямо невеганите. Това може да ви сложи в по-висок риск от остеопороза – положение, в което костната ви компактност е по-ниска и това може да докара до по-чести и лесни счупвания, съгласно ново изследване, направено от Оксфорд. То споделя, че това е частично тъй като веганите имат по-нисък показател на телесната маса, надлежно е по-вероятно да се получат фрактури на бедрата, краката и прешлените.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР