Днес времето ще се задържи облачно, валежите ще продължат, но

...
Днес времето ще се задържи облачно, валежите ще продължат, но
Коментари Харесай

Времето днес ще бъде облачно, валежите ще продължат, но ще отслабват

Днес времето ще се задържи облачно, преваляванията ще продължат, само че ще отслабват. Значителни по количество ще са на обособени места в Родопите. Там са вероятни и гръмотевици.

Максималните температури ще са от 6°-8° в Северозападна до 14°-17° в Югоизточна България и крайните югозападни региони. Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за декември. След обяд ще се покачва. В югоизточните региони ще продължи да духа сдържан южен вятър.

В Дунавската низина вятърът краткотрайно ще се ориентира от североизток, а след обяд от север-северозапад. Привечер с него ще стартира да нахлува леден въздух и през нощта против понеделник дъждът в северозападните планински региони ще премине в сняг. По Черноморието ще е най-вече облачно с валежи от дъжд над северната част. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен южен вятър. Максималните температури ще са 14° - 19°.

Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 2-3 бала. В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. На места в Родопите преваляванията ще са обилни, вероятни са гръмотевици. Ще духа мощен и плевел юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 0°.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР