Днес времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд.

...
Днес времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд.
Коментари Харесай

Синоптици предупредиха кога и къде в България ще удари първият сняг!

Днес времето ще се задържи облачно, с превалявания от дъжд. На места в Рило-Родопската област и в Източна България количествата ще са по-значителни, написа btv.
Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 8° и 13°. По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури – от 12° до 14°. Температурата на морската вода е 14°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо, с превалявания от дъжд, над към 1800 метра – сняг. Ще духа слаб до сдържан югоизточен, по билата - южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 6°, на 2000 метра – към 2°.

През идващото денонощие времето ще се задържи облачно, с превалявания от дъжд, основно в източната половина на страната. В Северозападна България ще е съвсем без превалявания. През нощта ще е съвсем безшумно, денем вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да нахлува по-студен въздух. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, оптималните - сред 6° и 11°.

През нощта против понеделник и в понеделник преваляванията ще продължат, а с продължаващото намаляване на температурите, във високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг, само че към момента няма да се образува трайна и основна снежна завивка. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър.

Още преди обяд в северозападните региони преваляванията ще спрат, а през нощта против вторник ще спрат на всички места и през идващите дни вероятността за превалявания е дребна. Във вторник минималните температури ще са към и малко под 0°. Вятърът ще бъде сдържан и краткотрайно ще се ориентира от запад-югозапад. Облачността ще се раздра и ще е променлива.

Дневните температури ще се покачат. В сряда вятърът от северозапад още веднъж ще се усили, ще има и повече облаци, само че съвсем без дъжд. В четвъртък вятърът ще отслабне. Ще има по-продължителни и по-значителни разкъсвания и понижения на облачността.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР