Днес времето ще бъде топло. По нищо не личи, че

...
Днес времето ще бъде топло. По нищо не личи, че
Коментари Харесай

Декемврийска жега. Силен вятър ще разхлажда, жълт код в 10 области

Днес времето ще бъде топло. По нищо не проличава, че Коледа наближава. Предните дни падна сняг, само че се изпари като проектокабинета „ Габровски “. Такива са времената. Живакът на термометъра ще удари 15°. Декемврийска горещина. Тя обаче ще бъде гарнирана със мощен вятър, само че не на смяната. В 10 области е разгласен жълт код от Пориви там ще доближават 15-20 m/s. Трябва да се доверим на учените. Все отново не са политици.

Предупреждението за евентуално рисково време е в действие за Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

 вятър

През нощта на доста места в низините и котловините, където ще е съвсем безшумно, ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минимални температури – най-вече сред 5° и 10°, в София – към 5°. Преди обяд тук-там в северозападната половина от страната, а след обяд и през нощта против неделя в Южна и Източна България, ще има превалявания от дъжд.

Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, след обяд ще се ориентира от северозапад и с него
ще стартира да прониква леден въздух.
Максималните температури ще са сред 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните региони от страната. В София оптималната температура ще е към 12°.

Над планините облачността ще е забележителна и тук-там в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, над към 1700 метра – от сняг. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, по здрач ще се ориентира от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 6°.

В утринните часове тук-там по Черноморието видимостта ще е понижена. През деня облачността ще е забележителна, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан югозападен вятър, по здрач и през нощта против неделя ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Не е за къпане. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР