Днес внесох сигнал до управителя на БНБ Димитър Радев и

...
Днес внесох сигнал до управителя на БНБ Димитър Радев и
Коментари Харесай

Възраждане със сигнал за конфликт на интереси при Андрей Гюров

Днес внесох сигнал до шефа на Българска народна банка Димитър Радев и до КПКОНПИ. Той е по отношение на спор на ползи на подуправителя на Българска народна банка Андрей Гюров.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от " " Димо Дренчев. 

" Гюров е бил едновремнно в политическа партия " Продължаваме промяната " и подуправител на Българска народна банка. Той даже взе участие в предизборни събития на партията, което е неприемливо. По същото време той е бил и в Управителния съвет на едно Неправителствени организации, което прави комерсиална активност. Това също не може да се случи без позволение на Управителния съвет на Българска народна банка. Андрей Гюров може да бъде само учител. Всичко това са от дълго време известни обстоятелства, само че неприятното е, че нищо не се случва. Вчера получихме сигнали, че Гюров взе участие в Управителните препоръки на разнообразни ООД-та. Едното от тях се занимава с търговия на цветни метали, което е в жесток спор на ползи с позицията му на подуправител на Българска народна банка. Това, че не се вземат ограничения дискридатира институцията Българска народна банка. С този сигнал желая да се вземат ограничения и способените органи да преценяват бил ли е той в спор на ползи и несъответственост. Така ще се почисти името на Българска народна банка ", добави Дренчев.  

" Търговоското сдружение развива активност в Благоевград, само че не съм сигурен, тъй като не съм ревизирал сигнала. Не желая да злоупотребявам с имената на дръжествата, Има си органи, които да ревизират. Аз желая да се извърши инспекция ", повтори Димо Дренчев. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР