Днес високата облачност над Западна България временно ще намалее и

...
Днес високата облачност над Западна България временно ще намалее и
Коментари Харесай

Прогноза за времето за почивните дни - събота и неделя

Днес високата облачност над Западна България краткотрайно ще намалее и над по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. В ранните утринни часове над югоизточните региони ще се появи ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 5°С и 10°С, само че в обособени низини ще са по-ниски - до 1°С-2°С и там ще има условия за слаба слана. В София минималната температура ще бъде към 6°С.

През деня ще бъде най-вече слънчево, основно над Западна България с раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 20°С и 25°С, по-ниски по Черноморието, в София към 20°С.

Времето в неделя и понеделник

През идващите два дни превалявания са малко евентуални. В неделя облачността ще бъде забележителна, висока, която в понеделник ще понижава до най-вече слънчево. Нощем ще бъде безшумно, денем вятърът ще е от източната четвърт, най-вече слаб, в Източна България в неделя краткотрайно до сдържан. Преобладаващите минимални температури ще са сред 4°С и 9°С, оптималните от 16°С-17°С в източните региони, до 24°С-26°С в северозападните; в понеделник, с отслабването на източния транспорт, и в източните региони ще са към и над 20°С.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР