Днес ви срещаме с Темз Арабаджиева, PR на издателство Ciela,

...
Днес ви срещаме с Темз Арабаджиева, PR на издателство Ciela,
Коментари Харесай

Темз Арабаджиева: Няма човек, който да не обича да чете, просто все още не е открил „неговата“ история

Днес ви срещаме с Темз Арабаджиева, PR на издателство Ciela, която ще ни придвижи в света на книгите и ще ни опише за обичаните си заглавия, любовта към книгите и новостите, които да чакаме от издателството през новата година.

Как и по кое време се зароди твоята обич към книгите?

Някои хора разделят времето си на " преди " или " след ". Истината е, че въобще не си припомням тези дни " преди ". В семейство с четящи родители допускам, че постоянно е по този начин. Любовта към думите се предава. И като че ли още преди да стартира да чета, любовта ми към литературата си е била там.

Кое е заглавието, което е оставило трайна диря в съзнанието ти и би се върнала да препрочиташ още веднъж и още веднъж?

През годините те се трансформират. За последните седем това като че ли еа разнообразни стихосбирки – " Кого пребивавам? " от Костас Монтис, " Ѝ " от Йорданка Белева, " Площите на паметта " от Херман де Конник, стиховете на Т.С. Елиът, Рилке и други.

В днешно време децата прекарват от ден на ден време във виртуалното пространство. Как да събудим интереса им към книгите?

Няма човек, който да не обича да чете, просто към момента не е разкрил езика и историята, която е " неговата ". С децата би трябвало да се приказва без предубеждения, без присъщия за възрастните " снобизъм ". Това, че ние не разбираме нещо, не значи, че то не е годно за някого. Познавам хора, които са почнали да четат със " Здрач ", тъй като това е било Книгата на тяхното потомство, и през днешния ден обожават Вирджиния Улф.

Напоследък сякаш всеки написа книга. Какво е мнението ти за все по-популярното течение измежду инфлуенсърите да издават книги?

Истината е, че не съм четец на тъкмо тази трактовка. Ако тези книги са " потребни " на някого, не вредят и не се възползват от аудиторията, за какво не?

" " - нов подкаст за книги, хора и (не)истински истории. Разкажи ни повече по какъв начин пристигна концепцията за основаването му и какво желаете да покажете на хората.

Каквото и да си приказваме, хората обичаме рамките. Без значение дали става дума за артист, публицист, музикант, водещ, състезател или друго - познаваме тези известни персони от огромния и дребния екран, от изявленията, акцентиращи по-скоро върху настоящото за деня. Така доста нюанси остават скрити.

 2339267

Затова с Антон Биров, който е мой сътрудник в " С книги под завивките ", взехме решение да поканим хора от разнообразни сфери, които имаме вяра, че " крият " в себе си още толкоз доста отвън нещата, с които ги познаваме. Стараем се атмосферата да е задоволително уютна, че да могат гостите да се усещат удобно. Това някак се усеща от слушателите. А избрахме подкаста като формат, тъй като единствено той разрешава толкоз самостоятелен от времето диалог. А и с YouTube канала и с радио рубриката взехме решение, че можем да опитвам.

Какво мислиш за електронните и аудио книги? Те ли са новото бъдеще?

Електронните и аудио книгите са просто ново проявяване на формата. Да, те са " новото бъдеще ", само че то напълно не изключва хартиените копия. Читателят може да е доста " сантиментално животно " и да има потребност от допира на хартията, аромата, с изключение на комфорта и функционалността.

Кои са книгите, които всеки младеж би трябвало да прочете?

Книгите, които ще го нюансират, ще го конфронтират и дано си го пожелаем, ще го накарат да бъде по-добър със себе си и близките.

 2339266

Какво четат хората в последно време? Залагат ли на класиките или протягат ръка към актуалната литература? Има ли обичани заглавия?

Продължението на изявлението можете да видите в.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР