Днес във Виена за пореден път беше организирана масова демонстрация

...
Днес във Виена за пореден път беше организирана масова демонстрация
Коментари Харесай

Демонстрации срещу противоепидемичните мерки

Днес във Виена за следващ път беше проведена всеобща проява на съперниците на държавните ограничения против пандемията от Ковид-19. Виенската полиция заяви, че измежду протестиращите са били открити хора, преоблечени като служители на реда. Униформите им толкоз са приличали на същинските, че единствено опитните полицейски чиновници са можели да ги разпознаят като подправени, прецизира Българска телеграфна агенция. Всички преоблечени като служители на реда лица са били задържани и ще им бъде повдигнато обвиняване по закона за сигурността. У някои от арестуваните е открит и пикантен спрей, което също предстои на наказване, защото носенето му при всеобщи събирания е неразрешено.

Поради многолюдната проява до вечерта остава затворен опасващият центъра на Виена бул., по който хората минават, с цел да доближат до огромен площад, където на протест приказва ръководителят на Австрийската партия на свободата Херберт Кикъл.

Според новите противоепидемични правила хората би трябвало да носят маски и навън, когато са близо един до различен. Осигуряващите реда служители на реда, които през днешния ден са над хиляда, приканваха протестиращите да съблюдават правилото и правиха надзор. Един от уредниците, който отказал да се подчини и не си е поставил маска, е бил задържан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР