Днес, в Заседателна зала на Община Русе, се проведе официална

...
Днес, в Заседателна зала на Община Русе, се проведе официална
Коментари Харесай

Кметът Пламен Стоилов отличи трима ученици и студенти с наградата „РУСЕ – 21.ВЕК“

Днес, в Заседателна зала на Община Русе, се организира публична гала по присъждането на Награда " Русе-21.век ". Отличието се връчва годишно на възпитаници и студенти от образователни заведения на територията на община Русе, за изключителни достижения и завоювани награди от национални и интернационалните надпревари, олимпиади и състезания. Наградите бяха връчени от кмета на Община Русе Пламен Стоилов в наличието на ръководителя на Общински съвет - Русе проф. Христо Белоев, който разгласи имената на всички номинирани, ръководителя на Постоянната комисия по обучение и просвета Стоян Янев, зам.-кмета по филантропични действия Иван Григоров, шефа на дирекция „ Култура и обучение “ в Община Русе Ирена Петрова, началника на отдел „ Образование, юношески действия и спорт “ Сашо Щерев, родители и посетители.
Кметът Пламен Стоилов и ръководителят на Общински съвет – Русе проф. Христо Белоев приветстваха всички присъстващи във връзка днешния празник – 1 ноември, Ден на националните будители. „ Тази значима дата ни припомня за всички, които са съхранили българския дух и са създали по този начин, че да я има България “, съобщи проф. Белоев.
„ Радвам се, че на днешния 1-ви ноември имам достойнството да наградя тези даровити и любознателни младежи, тъй като точно те ще продължат делата на националните ни будители. Вярвам, че премиите им ще не престават да се множат, тъй като са посочили неповторима непоклатимост в знанията през годините. Благодаря на родителите и им поисквам да се гордеят с тях, по този начин както цялостен Русе се гордее. На наградените поисквам да не престават да се развиват и да популяризират нашия град. Бъдете все по този начин заредени с дух на спечелили, тъй като той ни оказва помощ да реализираме резултати! На добър час! “, пожела кметът Пламен Стоилов на отличените.

Тази година премията беше връчена на тримата от общо единадесет номинирани:
Николай Емилов Димитров – възпитаник в 10-ти клас на НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “ – Русе, от класа по пиано на Даниела Кюркчиева. Роден е 2001 год. в Русе. Започва да учи пиано от шестгодишна възраст. От началото на образованието си и до през днешния ден е цялостен първенец. Освен като солист, се изявява и като камерен реализатор. Солист е в концерт на Симфоничния оркестър на Държавна опера Русе. Неизменно е част от представителните групи в най-престижните изяви на учебното заведение. За следващ път печели едногодишна стипендия от Министерство на културата по Програмата за протекция на деца с изявени способности и още веднъж е селектиран за член на клуба „ Успелите деца на България “ на Фондация „ Димитър Бербатов “. Стипендиант е в майсторския клас на Евгени Божанов в границите на Фестивала „ Мартенски музикални дни “, след което подарява едномесечната си стипендия за благотворителната акция „ Талант без граници “. Печелил е над 15 награди от интернационалните и национални състезания: две Гран при, една номинация за Гран при, шест първи, една втора и седем специфични.
Петър Ивелинов Няголов – възпитаник в 11-ти клас на ПМГ „ Баба Тонка “ – Русе. Номиниран за извънреден принос, както за обогатяване на историята на учебното заведение, по този начин и за одобряване престижа на Русе на национално и интернационално равнище. Блестящи достижения в региона на информатиката в национални и интернационалните надпревари: Два златни медала, един сребърен, четири бронзови, седем първи места, едно второ, едно трето, както и доста други достижения в региона на информатиката и математиката.
Борислав Драганов Кошаров – студент в компетентност „ Компютърни науки “ и през първите четири семестъра на образованието си има междинен триумф Отличен 6.00. Ръководител е на екип „ Ориндж “ в интензивния спринт по програмиране, наименуван хакатон 2017 и е класиран преди всичко. Участва в редица научни конгреси и надпревари и печели влиятелни награди.
Сред номинираните бяха още Силвена Нарова – седмокласничка в ОУ „ Отец Паисий “ – Мартен, Неджми Неджмидинов – възпитаник от 11-и клас на ПГСС „ Пеньо Пенев “ – Русе, Мълвина Димитрова – ученичка от 12-и клас на СУ „ Христо Ботев “, Теодора Йорданова, студентка магистърска стратегия в районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “, Румен Димитров от 12-и клас на СУПНЕ „ Фридрих Шилер “ – Русе, Павел Райчев – четвъртокласник от ОУ „ Отец Паисий “ Русе, Велислава Великова – ученичка от 11-и клас на СУ „ Васил Левски& ldquo; – Русе и Боян Войков – студент в компетентност „ Право “ в районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР