Днес в западната половина от страната отново ще има краткотрайни

...
Днес в западната половина от страната отново ще има краткотрайни
Коментари Харесай

Жълт код за значителни валежи в западната част на страната

Днес в западната половина от страната още веднъж ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии.

Главно в планинските региони, след обяд локално ще има краткотрайно интензивни и обилни по количество превалявания.

В източните региони ще е най-вече слънчево и топло. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, по-ниски ще са в Северозападна България и по Черноморието - сред 22° и 25°; в София - към 22°.

Над Черноморието облачността ще е раздрана, след обяд ще доминира слънчево време. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините от Западна и Централна България ще има интензивни краткотрайни и обилни по количество превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 11°.

През нощта против петък преваляванията в Западна България ще продължат и ще се усилят; в Северозападна България и планинските региони се чакат обилни местни количества.

В петък денем, основно над западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания, към и след обяд - и гръмотевични стихии. В Северозападна България, Западния и Централния Предбалкан ще има местни интензивни и обилни по количество превалявания, достигащи и надхвърлящи 30-50 л/кв.м.

През почивните дни и в източните региони ще има превалявания и гръмотевици. Остава с нараснала възможност за интензивни феномени и градушки на повече места в страната, а количествата в събота, основно в Рило-Родопската област и Подбалканските котловинни полета, ще доближават и надвишават 50-70 л/кв.м.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР