Днес в Унгария се провеждат общите избори за Народното събрание

...
Днес в Унгария се провеждат общите избори за Народното събрание
Коментари Харесай

Започна изборният ден в Унгария


Днес в Унгария се организират общите избори за Народното събрание (парламент). На жителите на републиката им следва да изберат политическите партии, които ще си разделят между тях 199-те места в Народното събрание, ще повдигнат новия министър-председател на страната и по този метод ще дефинират бъдещата динамичност и посока на развиване на страната си.

Избирателните секции на цялата територия на Унгария са отворени от 06:00 ч. локално време (07:00 ч, българско време) и ще продължат да работят до 19:00 часа. Както се оповестява от Националната изборна комисия (НЕК), наблюдението на волята на жителите в изборите за Народно заседание ще бъде осъществено от 166 интернационалните наблюдаващи.

Според прогнозите на Института за публично мнение "Несоптон" изборната интензивност през днешния ден се чака да бъде към 65%.

Що се отнася до евентуалните спечелили - за момента обединението от ръководещите партии - "Фидес - Унгарски цивилен съюз" и Християндемократическа национална партия, се счита за неоспорим любимец. Благодарение на антиимигрантската си, частично антисемистка стратегия партията на сегашния министър-председател Виктор Орбан е на път да завоюва цели 50% от гласовете на унгарците, а с това и трети следващ мандат. Конспирацията, че Джордж Сорос, милиардер и политически деятел, дърпа струните на интернационална мрежа от демократични групи, с цел да може Унгария да отслаби независимостта си, християнската си просвета и еднаквост, също способства за обединяването на унгарския народ в интерес на Орбан.

На второ място най-вероятно ще се подреди претендентът на блока на Унгарската социалистическа партия и "Диалог в името на Унгария" Гергей Карачон с 13%, а на трето - водачът на придвижването "За по-добра Унгария" ("Йобик") Габор Вона, за който се чака да завоюва поддръжката на 8% от гласоподавателите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР