Днес, в сутрешните часове, на места отново ще има ниска

...
Днес, в сутрешните часове, на места отново ще има ниска
Коментари Харесай

Аларма! Два Мощни Циклона Връхлитат България Едновременно! Дори И Не Подозираме Какво Ще Ни Се Изсипе

Днес, в утринните часове, тук-там още веднъж ще има ниска облачност или мъгла, само че до обяд облачността на всички места ще се усили и вплътни. От запад ще стартират превалявания, които до среднощ ще доближат и източните региони. Ще духа слаб, в източната половина на страната до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са в необятни граници – от 7°-10° в Западна до 14°-16° в Източна България, гласи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

По Черноморието ще е най-вече облачно. През деня ще е без превалявания, а вечерта и през нощта против четвъртък тук-там едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 13-14°, колкото тези на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще е най-вече облачно. Около обяд от запад ще завали дъжд, над 2000 м – сняг. Ще духа до мощен, по високите и открити елементи краткотрайно плевел вятър от юг-югозапад, предава Блиц.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра – към 4°. В петък и събота към този момент времето ще бъде малко по-стабилно, с раздрана облачност, само че съвсем без превалявания. В неделя се чакат валежи в западните региони на страната, както и в планинските елементи, само че температурите през цялата седмица ще са относително високи за сезона. Следващата седмица след понеделник нов средиземноморски циклон ще окаже съществено въздействие на времето над страната

. Ще има повече превалявания. И въпреки всичко най-малко доникъде на идната седмица дневните температури ще бъдат над 10 градуса, единствено в крайните западни и северозападни региони могат да са към 8-9 градуса, само че на Изток, изключително по Черноморието ще има температури към 15-16 градуса. След средата на идната седмица се чака температурите да стартират да се намаляват, а към края на идната седмица и при започване на по-следващата (след 20 ноември) е допустимо да има съществено утежняване на времето. За момента не е ясно още по кое време и дали ще вали сняг скоро, само че това сигурно няма да стане в околните 10 дни, най-малко не и в равнинните елементи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР