Днес в София се провежда Форумът ЕС се среща с

...
Днес в София се провежда Форумът ЕС се среща с
Коментари Харесай

Форумът ЕС се среща с Балканите събира дипломати и анализатори в София

Днес в София се организира Форумът " Европейски Съюз се среща с Балканите “ (EU meets the Balkans). Той събира високопоставени представители на Европейския съюз (ЕС), сегашни и някогашни министри от района, дипломати и анализатори в София. Модератор на събитието е програмният шеф на Радио “Фокус " Ива Дойчинова.

Форумът, който се организира за втора поредна година, е отдаден на тактиката на Европейски Съюз към района на Балканите и е проведен от Европейския демократичен конгрес, подсилен от партия " Алианс на либералите и демократите за Европа “ (АЛДЕ) и Атлантическия клуб в България. Събитието, което ще се състои в " София тех парк “ от 10:00 часа, ще бъде намерено от служебния министър на външните работи на България Иван Кондов, ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, евродепутата и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк, и президента на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

Специален посетител ще бъде еврокомисарят по въпросите на съседството и разширението на Европейски Съюз Оливер Вархей.

Форумът ще сложи на фокус тематиката за разширението на Европейски Съюз и интеграцията на Балканите, на фона на променената среда за сигурност поради войната на Русия в Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР