Днес в Шотландия и Уелс се провеждат парламентарни избори, а

...
Днес в Шотландия и Уелс се провеждат парламентарни избори, а
Коментари Харесай

Избирателите в Шотландия и Уелс гласуват за местни парламенти, англичаните избират кметове

Днес в Шотландия и Уелс се организират парламентарни избори, а в Англия ще има избори за локални препоръки и за кметове.
129 депутати ще бъдат определени за Холируд, шотландският парламент, като независимостта на Шотландия беше основен миг в предизборната акция. 
В уелския парламент, прочут още като Сенед, ще бъдат разпределени 60 места. 
Английските гласоподаватели пък ще дефинират хиляди общински съветници, ще изберат 13 кметове на градове, измежду които столицата Лондон и народен представител от Хартлипул в Камарата на общините. 
Днешният четвъртък е първото тестване за партиите след общите избори през 2019 година и последвалата пандемия от ковид. Избирателните секции ще отворят порти в 7.00 часа локално време и ще затворят в 22.00 часа. 
Трудно е да се каже кои от всички тези избори са най-интригуващи, само че въпреки всичко тези в Шотландия повдигат най-важни въпроси, тъй като в случай че Шотландската национална паритя завоюва болшинство, съвсем сигурно в някакъв следващ стадий ще бъде пожелан нов референдум за самостоятелност. 
Несъмнено огромен интерес буди изборът за кмет на Лондон, където Садик Хан от Лейбъристката партия води в анкетите и се надява на втори мандат. 
Интересен е изборът на народен представител в Хартлипъл, където допустимо консерваторите да победят в обичайния бастион на лейбъристите. 
Пандемията попречи на провеждането на естествени предизборни акции, тъй че е мъчно да се вършат ясни прогнози. Освен това отново поради пандемията е допустимо и закъснение на преброяването на гласовете.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР