Днес в Русе честваме 143 години от създаването на Военноморските

...
Днес в Русе честваме 143 години от създаването на Военноморските
Коментари Харесай

Контраадмирал Кирил Михайлов на борда на кораб „София“

Днес в Русе честваме 143 години от основаването на Военноморските сили

По традиция всяка година в град Русе стартират тържествата по случай основаването на Военноморските сили в Република България.

143-годишнината ще бъде маркирана през днешния ден със специфична стратегия. Преди да започват формалните празнувания, екипът на транспортен съд „ София “ имаше достойнството да посрещне на борда командира на Военноморските сили – контраадмирал Кирил Михайлов.

Официалните посетители бяха приветствани на палубата на транспортен съд „ София “ от притежателите Илиян Пенев и Роберт Радославов. Г-н Радославов е ученик точно на Висше военноморско учебно заведение „ Никола Й. Вапцаров “ – Варна и през последните 26 години сполучливо развива българо-австрийското сдружение „ Рубишипс “, като мажоритарен притежател с сътрудник „ Imperial Logistics International “.

Кораб „ София “ на Понтон 11 бързо се трансформира в емблематично и обичано място на русенци и гостите на града с уютната си атмосфера и вкусна храна.

По мотив честването на морячеството, почнало от Русе преди 143 години, през днешния ден са планувани редица тържествени церемонии. Трима военнослужещи от състава на Военноморските сили ще бъдат наградени от регионалния шеф и кмета на Община Русе. От 18 ч. ще има боен обред по полагане на венци и цветя в двора на „ Флотската кула “, а от 18:30 ч. и пред Паметника на моряка.

Представителният духов оркестър на Военноморските сили ще зарадва русенци и гостите на града с празничния театър „ Вълни “ на площад “Свобода ” пред постройката на Община Русе, а спектакълът ще завърши по традиция с обилна заря.

Празникът на Военноморските сили се отбелязва през втората неделя от месец август. Традицията честванията да стартират от Русе датира от далечната 1956 година, защото в дунавския град през 1879 година е сложено началото на Военния флот в Княжество България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР