Днес в реновирания плувен басейн на Езикова гимназия Христо Ботев

...
Днес в реновирания плувен басейн на Езикова гимназия Христо Ботев
Коментари Харесай

В ЕГ „Христо Ботев” се проведе общинско ученическо състезание по плуване по повод 100 години от създаване на училището

Днес в реновирания плувен басейн на Езикова гимназия „ Христо Ботев ” в Кърджали бе даден старт на първото след генералния ремонт на оборудването общинско ученическо съревнование по плуване, в което участваха тимове от 5 учебни заведения в града – ЕГ „ Христо Ботев ” като домакини и учебните заведения „ Кирил и Методий ”, „ Йордан Йовков ”, „ Отец Паисий ” и „ Петко Рачов Славейков ”

Турнирът е отдаден на 100-годишнината на гимназията, а в събитието участваха кметът на Община Кърджали доктор инж. Хасан Азис, специалистът в РУО Ангелина Костова, представители на регионална администрация и БЧК, шефове на учебни заведения.

Събитието откри шефът на ЕГ „ Христо Ботев ” Даниела Павлова, която приветства участниците в надпреварата и им пожела триумф.

Те бяха поздравени и от кметът на общината доктор инж. Хасан Азис, който изрази задоволство и горделивост от това, че в Езиковата ни гимназия започва първото по рода си ученическо общинско съревнование в навечерието на 100-годишнината от основаването на учебното заведение.

„ 100 години учебно заведение са задоволителен мотив за горделивост, само че не е за занемаряване и обстоятелството, че Езиковата гимназия е единственото учебно заведение, което може да се похвали с плувен басейн. Всички възпитаници от община Кърджали могат да се възползват от тази облага. Това се случи посредством и на напъните на община Кърджали, която обезпечи над 500 000 лв. за довършването на този плувен басейн ”, сподели кметът.

По думите му общинско управление е направило по този начин, че през последните години учениците тук, а и в другите учебни заведения на общината, да имат най-хубавите условия и като материално-техническа база, и като атмосфера, и като придобивки в самите учебни заведения и класни стаи с най-хубавото модерно европейско съоръжение. „ Така ние постигнахме най-хубавата среда, с цел да реализираме първокласен учебен развой ”, акцентира в словото си кметът доктор инж. Хасан Азис.

Главен арбитър на плувните гонки бе спортния специалист в общинската администрация Тодор Радев. Състезанието се организира в две възрастови групи, момчета и девойки – 5-6 клас и 7 и 8 клас. Те се състезаваха в четири плувни стила – кроул, брус, бътерфлай и тил.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР