Днес в предаването за любителски и професионален спорт “В темпото

...
Днес в предаването за любителски и професионален спорт “В темпото
Коментари Харесай

Емил Евтимов „В темпото на Кари“: Жребият на българите за Australian Open е много тежък

Днес в предаването за любителски и професионален спорт “В темпото на Кари ” вършим състезателен преглед със спортния публицист Емил Евтимов. Този път фокусът е върху тениса в навечерието на първия огромен шампионат от шлема. Какъв е жребият за българите на Откритото състезание на Австралия - вършим прогнози за шампионата.

С една дума - жребият на българите е тежък и за двамата, сподели Евтимов. Тенисът е доста конкурентен спорт и е доста мъчно да имаш елементарен чоп. Дори когато си подложен като Григор Димитров, в първите два кръга имаш двама тенисисти, отвън първите 32-ма в схемата, които не са сложени. Но даже и те са на доста високо равнище. Григор да вземем за пример ще играе с Аслан Карацев, който преди две години беше на полуфинал. Тогава беше доста забавно, тъй като Карацев въобще не беше играл в шампионат от Големия шлем. На четвърт финала победи Григор, който обаче беше с травма. Аз съм уверен, че в случай че не беше травмата, Григор щеше да завоюва. Миналата година не беше толкоз сполучлива за него, само че като за противник в първия кръг е доста сложен сигурно. В третия кръг пък би срещнал Новак Джокович, който има 9 трофеи в Австралия и съвсем никой не го е побеждавал там.

Виктория Томова има късмет. В женския тенис доста постоянно нещата са непредвидими. Но шансът не е доста огромен. Белинда Бенчич е една от най-трудните вероятни съпернички за първи кръг - във форма е, олимпийска шампионка, има положителни резултати на шампионатите преди „ Аустрелиан оупън “. Вики Томова демонстрира напредък, предходната година влезе в топ 100. Шансът за нея е превъзходен. Надявам се да играе освободено и да покаже на какво е способна.

Съжалявам за Адриан Андреев, че не съумя да се класира. При него напредъкът е доста голя. Миналата година направи скок от към 200 позиции в международната сан листа. Да преодолееш двама противници на квалификации е много съществено достижение. Според мен, в бъдещето той ще е в топ 100.

Прогнозата ми е доста скучна - Джокович при мъжете и Швьонтек при дамите. Но има доста тенисисти, които могат да поднесат изненади.

Вижте целия диалог във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР